Corona-update: Met QR code publiek toegestaan in sporthallen

Home Nieuws Corona-update: Met QR code publiek toegestaan in sporthallen

We hadden in een eerder schrijven onze hoop uitgesproken om met steeds minder maatregelen onze sport te mogen beleven. Maar na eerder een aantal versoepelingen te hebben mogen ervaren, vraagt de huidige situatie om maatregelen, zoals die dinsdag 2 november bekend zijn gemaakt.

Deze hebben we weer verwerkt in de coronamaatregelen.

 

Lees hier de aangepaste maatregelen voor onze sportaccommodatie. 

 

Kortgezegd zal er regelmatiger om het CTB worden gevraagd in de binnensportaccommodaties.

Met de toenemende druk op de zorg is het nemen van aanvullende maatregelen een te begrijpen stap. Tegelijk legt deze maatregel een erg grote druk op het (toch al kwetsbare) vrijwilligerskorps van verenigingen en zijn we over uitvoerbaarheid en veiligheid in gesprek met de gemeente. Vrijwilligers krijgen meer en meer taken toebedeeld die meer passend zijn bij (voor dergelijke situaties getrainde) professionals. We roepen onze bezoekers expliciet op om niet met onze vrijwilligers in discussie te gaan over (de toepassing van) overheidsmaatregelen.

 

We ontvangen graag signalen van u als de uitvoerbaarheid of uw veiligheid onder druk is komen te staan.

Ook geldt dat uw eigen veiligheid altijd prioriteit heeft!

 

Nog wat praktische zaken

Coronacheckdiensten

In de KNKV-app komen dit weekeinde de diensten voor de coronacheck online. Deze coronacheck-dienst bestaat uit het controleren van het CTB. Na het scannen van het CTB met de Scannerapp (zie de link om deze op je telefoon te installeren) is het mogelijk om een stempel te krijgen, zodat u de zaal in- en uit kunt gaan zonder herhaaldelijk te hoeven worden gecontroleerd.

 

Zaaldiensten en fluitdiensten

Naast de al genoemde coronacheck-dienst staan ook de diensten voor het fluiten van de wedstrijden en de zaaldiensten/kaartverkoop bij de wedstrijden van de selectie, A1, A2 en B1 online.
De koffer voor de zaaldienst/kaartverkoop is achter de bar in de sporthal te vinden. Daarnaast is ieder team zelf verantwoordelijk voor het netjes houden van de zaal, het ontvangen van de scheidsrechter en het bijhouden van de tijd/score.

 

 

 

Namens het bestuur,

 

Teun Jan Kootstra
Bestuurslid­­ AVO Assen (portefeuillehouder Technische Zaken & aandachtsgebied COVID-19)

bestuurslid1@avoassen.nl