Hoofdmacht verliest wederom nipt, AVO 2 doet prima zaken in Zoetermeer!

Home Nieuws Hoofdmacht verliest wederom nipt, AVO 2 doet prima zaken in Zoetermeer!

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO twee lastige uitwedstrijden op het programma. De selectie ging op bezoek bij De Meervogels in Zoetermeer. Voor AVO 2 was het een wedstrijd tegen de koploper. Voor AVO 1, de lote lantaarndrager in de Hoofdklasse, was het een wedstrijd tegen de nummer 4 van de poule.

AVO 2 speelde een verdienstelijke pot korfbal. Het trakteerde de koploper op veel inzet en beleving. Het resulteerde in een voorsprong van twee doelpunten in de rust. Vlak na rust maakte AVO het verschil en liep uit naar een voorsprong van 6 doelpunten. Er ontstond een bijzonder moment met nog 11 minuten te spelen. De spelers van Meervogels 2 gingen uit protest op de grond zitten. Ze waren het simpelweg niet eens met de scheidsrechter. Na de korte pauze en overleg met de aanvoerders werd er toch besloten verder te spelen. Meervogels 2 kwam wel terug in de wedstrijd. AVO liet zich niet volledig van de wijs brengen en haalde de punten binnen. 22-24 overwinning.

Na het voorstellen van beide ploegen maakte het meegereisde en na gereisde AVO publiek zich op voor de wedstrijd. Omstreeks 19:30 uur floot het, meer dan uitstekend leidende, scheidsrechter duo Mantel en Dekker voor de start van de wedstrijd Meervogels 1 – AVO 1. De wedstrijd begon met een scherp Meervogels. Na 12,5 minuut spelen was de stand 7-2 in het voordeel van de ploeg uit Zoetermeer. Het tweede gedeelte van de eerste helft bleek AVO meer weerstand te bieden en begon mee te scoren. AVO kon niet voorkomen dat Meervogels met een 10-5 stand de rust inluidde.

De tweede helft begon prima voor AVO. Het niveau werd gehaald en AVO bleef stoïcijns haar ding doen. De druk werd verdedigend opgevoerd. AVO was na rust beter. Het kroop dichterbij maar Meervogels hield het gat op vier verschil. Meervogels gaf de wedstrijd niet meer uit handen. AVO bleef strijden en aan het eind van de wedstrijd was de eindstand. 18-15.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben hier terecht verloren. De eerste fase van de wedstrijd waren we niet scherp genoeg. Dan blijf je steeds tegen de achterstand aankijken. Een ervaren ploeg zoals Meervogels geeft het dan niet meer uit handen. Na die eerste fase waren wij minimaal gelijkwaardig aan Meervogels. Net als wij dachten weer op twee te komen, scoorden zij tegen. We kunnen onszelf alleen verwijten dat we niet scherp begonnen. Daarna zijn we blijven strijden en knokken. Het was dus helaas niet genoeg vandaag.”

Aankomende zaterdag speelt de AVO selectie weer een thuiswedstrijd. De selectie van Sparta Zwolle komt op bezoek. Om 16:45 uur start AVO 2 tegen Sparta 2 en om 18:40 uur is het AVO 1 – Sparta 1. Komt allen! AVO kan uw steun goed gebruiken!