AVO E2 verliest na spannende wedstrijd van Oerterp/VKC E1

Home Nieuws AVO E-jeugd AVO E2 verliest na spannende wedstrijd van Oerterp/VKC E1
Zaterdag 21 april stond voor onze E2 alweer de derde wedstrijd in de voorjaarsveldcompetitie op het programma. In een thuiswedstrijd moest het team van Martijn het op deze zonnige warme dag opnemen tegen Oerterp/VKC E1. Na verlies in de eerste competitiewedstrijd en een gelijkspel in de tweede zat de stijgende lijn erin en werd het nu tijd voor winst.
Met Cas, Iris (aanvoerder), Karsten en Loïs P in het veld en Loïs W op de bank begon om 12:20 uur de wedstrijd. Dat dit een taaie tegenstander werd, bleek direct bij het begin van de wedstrijd. Een tegenstander met snelheid en goed verdedigingswerk. Toch was het AVO dat de score opende. Al na een paar minuten spelen kreeg AVO een strafworp toegekend, welke door Karsten keurig werd benut: 1-0. Lange tijd ging het spel aardig gelijk op en lukte het geen van beide teams om te scoren. Met nog een paar minuten te spelen was het Oerterp, dat als eerste de korf wist te vinden en de stand naar 1-1 gelijk trok. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart lukte het het Friese team nogmaals om te scoren en zo op een 1-2 voorsprong te komen.
Voor het tweede kwart ging Iris naar de kant en kwam Loïs W in het veld. Oerterp trok het spel wat meer naar zich toe en wist na een paar minuten spelen uit te lopen naar 1-3 en een minuut later zelfs naar 1-4. In de hierop volgende tegenaanval had ook AVO weer succes en kwam door een doelpunt van Loïs W terug naar 2-4. AVO kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd en zette enkele mooie aanvallen op. Dit leidde met nog een minuut te spelen tot een tweede strafworp voor AVO. Deze keer was het Loïs W die dit buitenkansje benutte en AVO terugbracht naar 3-4. In de laatste seconden leek Cas AVO helemaal langszij te brengen, maar dit fraaie doelpunt werd helaas afgekeurd vanwege gedekt schieten.
Na de rust kwam Iris weer in het veld en ging Loïs P naar de kant. Oerterp begon sterk en scoorde al snel 3-5. Ook AVO liet zich dit kwart goed zien. Er werd lekker snel rondgespeeld en mooie aanvallen en pogingen tot doorloopballen werden opgezet. Toch duurde het tot halverwege dit kwart voordat een van deze aanvallen succes had. Uit een afgeslagen aanval van Oerterp was het Iris die uit een mooie snelle tegenaanval de 4-5 binnenschoot. Ook dit kwart was het in de laatste seconden weer een schot van Cas, dat de harten sneller deed kloppen. Deze keer ging het niet om een afgekeurd doelpunt, maar om een twijfelende bal die na anderhalf rondje over de korfrand toch maar besloot om in de korf te vallen. Met nog een kwart wedstrijd te spelen stond er zo een 5-5 stand op het scorebord.
Voor dit laatste kwart gingen Cas en (de moegestreden) Karsten naar de kant en kwam Boyd als invaller in het veld. AVO deed er alles aan om de leiding in de wedstrijd in handen te nemen, maar wist ondanks goed spel hierin niet te slagen. Oerterp had dit kwart duidelijk meer succes en wist door 2 doelpunten, waarvan het tweede uit een doorloopbal, uit te lopen naar 5-7. Met nog 2 minuten te spelen lukte het ook AVO weer om te scoren en bracht Iris de stand terug naar 6-7. Er braken dus nog een paar spannende minuten aan, waarin het nog alle kanten op kon. Helaas ging het voor AVO de verkeerde kant op en scoorde Oerterp nog 2 keer en bracht zo de eindstand op 6-9.
Ondanks het verlies kan ons team terugkijken op weer een goede en spannende wedstrijd in deze competitie, waarin de teams goed aan elkaar zijn gewaagd.
In de afsluitende strafworpenserie wist AVO  wel de winst te pakken. Door doelpunten van achtereenvolgens Boyd, Iris en Cas en 2 tegendoelpunten van Oerterp werd hier de stand 3-2 in het voordeel van AVO E2.