Jeugdig AVO blaft in Kampen maar bijt nog niet!

Home Nieuws Jeugdig AVO blaft in Kampen maar bijt nog niet!

Afgelopen zaterdag 14 september stond voor de selectie van AVO een uitwedstrijd op het programma. AVO 2 mocht het gaan opnemen tegen De Meeuwen 2 uit Putten en het jonge vlaggenschip tegen Wit Blauw Kampen. Vorige week vermelden we al dat AVO 1 in een zware poule met ervaren Overgangsklassers is ingedeeld en Wit Blauw is daar een van. In Kampen treft AVO een ervaren ploeg die de afgelopen jaren lastig te bestrijden bleek. Na de toch wel teleurstellende uitslag van vorige week had AVO in ieder geval qua gescoorde doelpunten wat goed te maken met voornamelijk zichzelf.

AVO 2 speelde een zeer verdienstelijke pot in Putten, waar tegenstander De Meeuwen met haar eerste team in Hoofdklasse speelt. Het tweede team speelt in de zelfde klasse als AVO 2 en voor AVO dus een mooie uitdaging. AVO 2 kon de wedstrijd net niet omzetten in een gelijkspel of overwinning. Eindstand 19-17.

De wedstrijd van AVO 1 in Kampen werd om 15:30 uur gespeeld. Trainers Harold Veldkamp en Maarten Eusterbrock troffen in Kampen een oude bekende. Trainer/coach van de Wit Blauwen, Marc Houtman is dit seizoen overgekomen van Unitas A1. De afgelopen jaren speelde de succesvolle juniorenteams van AVO meerdere malen tegen het getalenteerde Unitas van Houtman.

Om precies 15:30 uur floot de prima leidende scheidsrechter Landwier voor het begin van de wedstrijd. Wit Blauw liet direct zien dat er aan ervaren schotkracht geen gebrek was en nam gelijk een 2-0 voorsprong. AVO liet zich niet van de wijs brengen en maakte door 2 prima aanvallen gelijk. Waar AVO het 15 minuten verdedigend prima voor elkaar had was het toch Wit Blauw wat 3 maal op rij scoorde. 5-2. Bij de stand van 6-3 was het de beurt aan AVO. Met nog 5 minuten tot de pauze maakte AVO 6-6. Via 7-7 kwam Wit Blauw weer op voorsprong 9-7. In de laatste 2 minuten maakte AVO de gelijkmaker. Met een stand van 9-9 werden de kleedkamers opgezocht.  Direct na rust was het Wit Blauw wat direct de leiding nam. AVO kon qua scoren niet volgen en Wit Blauw liep geleidelijk uit naar 16-11. De gehele tweede helft zou Wit Blauw aan de goede kant van de score blijven. AVO speelde prima aanvallen en kreeg verdedigend wat meer grip op de tegenstander. Bij een stand van 20-15 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hadden verdedigend met elkaar de boel wederom aardig op orde. Aanvallend was het in de eerste helft prima. We speelden beter dan vorige week en dan creëren we dus ook tegen dit soort ploegen goede kansen. In de tweede helft was het jammer dat we op cruciale momenten niet kunnen toeslaan. De kansen waren er wel. We hebben in het heetst van de strijd een aantal opgelegde mogelijkheden gemist en verdedigend hadden we op het laatst net niet de scherpte op de tweede bal. Vooral dat laatste is iets wat we echt beter moeten gaan doen, dan maken we hier gewoon een wedstrijd tot het eind. Maar hier worden we weer beter van. Het geeft veel vertrouwen dat we deze week weer deze stappen gemaakt hebben.”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG 22 SEPTEMBER SPEELT DE SELECTIE VAN AVO WEER EEN THUISWEDSTRIJD! OM 14:10 UUR START HET TWEEDE TEGEN OWK 2 EN OM 15:30 ONTVANGT HET EERSTE DOS KAMPEN.

Foto gemaakt door Minkes Models (De Meeuwen 2 – AVO 2)