AVO 2 deelt harde tik uit aan Nic 2! Hoofdmacht loopt tegen nederlaag aan!

Home Nieuws AVO 2 deelt harde tik uit aan Nic 2! Hoofdmacht loopt tegen nederlaag aan!

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie – in gewijzigde vorm – na twee vrije weekenden weer hervat. De Overgangsklasse A is opgesplitst in twee poules van vier clubs. In de Overgangsklasse A – A nemen Amicitia, Heerenveen, SCO en CSL het tegen elkaar op en in de Overgangsklasse A – B strijden Nic., OWK, Drachten en AVO om de punten. De nummers een en twee in de Overgangsklasse A – B, gaan op 9 en 16 april twee play-offwedstrijden (thuis en uit) spelen tegen respectievelijk de nummer twee of een van de andere poule. De winnaar plaatst zich voor de Hoofdklasse. De reserveteams van beide ploegen maken samen met OWK de poule in de reserve eerste klasse compleet. De winnaar van deze poule speelt in een tweeluik tegen de winnaar van de andere poule voor promotie naar de reserve overgangsklasse. Hier wordt er dan ook weer met schotklok gespeeld. De middag begon met de wedstrijd AVO 2 tegen Nic 2. AVO had al van OWK gewonnen en dus kon AVO 2 goede zaken doen tegen Nic. 2. Doelstelling van de selectie van AVO is door de veranderede poule indeling niet gewijzigd. AVO 2 wil graag de schotklok terughalen naar Assen en AVO moet zich minimaal handhaven. AVO 2 begon dan ook scherp aan de wedstrijd. Na 15 minuten spelen namen ze een 8-1 voorsprong. De hele wedstrijd liet AVO zien dat het vandaag beter was. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een duidelijke stand op het scorebord. Een 24-11 overwinning van AVO 2. Een prima uitgangspunt voor de return in Groningen.

AVO 1 moest het hierna opnemen tegen titelkandidaat Nic. 1. Om precies 17:00 uur floot het prima fluitende scheidsrechters duo Winter en Abma voor de start van de wedstrijd. De eerste 12 minuten waren duidelijk voor Nic. Aanvallend werd er met scherp geschoten en AVO stond er bij en keek er na. Het eerste kwart was slap van de Assenaren. De intenties waren prima, maar de uitvoering had een dikke onvoldoende. Nic. kwam op 7-1 met nog 12 minuten tot aan de rust. AVO nam een time-out. Het was nodig en na de time-out bleek AVO inderdaad de slappe start om te draaien. Verdedigend werd er aangescherpt en aanvallend werd er simpelweg harder gewerkt. Punt voor punt werd er gestreden. De voorsprong van Nic werd teniet gedaan. Via 6-8 en 8-8 werd het met rust 8-9 in het voordeel van de Groningers. Het was weer een wedstrijd.

De tweede helft waren beide ploegen gebrand om de wedstrijd te winnen. Het eerste kwart na rust was dan ook slordig. En met nog 12,5 minuut zuivere speeltijd had Nic. nog steeds een gaatje van 2. 11-13. Hierna gingen de scores omhoog. AVO kwam gelijk op 18-18 en nam zelf de voorsprong 19-18. Het was Nic. dat niet uit balans te brengen was en scoorde bij. Met nog een aantal aanvallen kwam AVO niet onder de druk uit en maakte Nic. de winnende goal. AVO wilde nog gelijk komen maar Nic. onderschepte. Met nog 2 seconden te spelen kreeg Nic een ietwat dubieuze vrijebal mee. De eindstand werd bepaald op 19-21.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was het eerste kwartier slappe hap. Daarna herstelden we ons prima en dan zien we dat we best meekomen met Nic. Uiteindelijk zijn ze in Groningen iets verder en trekken ze de wedstrijd op het laatst weer naar hun toe. Het is zuur dat we vandaag geen punt hebben gepakt, dat was ons qua ranglijst wel goed uitgekomen. We balen dus enorm. Dit soort wedstrijden maakt ons sterker. We meten ons met het niveau. Als selectie hebben we toch nog wel goede zaken gedaan als we kijken naar de uitslag van AVO 2. Jammer dat we met 1 daar geen vervolg gaven. Vandaag moesten we terecht onze meerdere erkennen. Maar we spelen een competitie, daar gaan we voor. Volgende week zondag staat de return in Groningen op het programma. We kunnen daar met twee goede zaken doen en met AVO 1 gaan we er alles aan doen om 2×25 minuten weerstand te bieden.”

Volgende week zondag (bij wijze van hoge uitzondering en op dringend verzoek van Nic.) 13 maart spelen AVO 1 en 2 in het ALFA collega in Groningen de returns tegen Nic. 2 en Nic.1. De wedstrijd van AVO 2 start om 16:00 uur met om aansluitend om 17:30 uur Nic. 1 tegen AVO 1. Komt allen! De selectie kan uw support goed gebruiken!