Hoofdmacht kan koploper niet bijbenen! AVO 2 pakt belangrijke punten!

Home Nieuws Hoofdmacht kan koploper niet bijbenen! AVO 2 pakt belangrijke punten!

Afgelopen weekend stond de eerste return van de deze zaalcompetitie voor de selectie van AVO op het programma. Na 7 wedstrijden is het AVO 1 nog niet gelukt om te winnen. Tegen de top 4 komt AVO 1 simpelweg tekort en de wedstrijden tegen de drie ploegen die boven AVO 1 staan werd nipt verloren. AVO 2 is goed op weg om zich te handhaven. AVO 2 moest dit weekend tegen de koploper in de Overgangsklasse en ook AVO 1 mocht het opnemen tegen de ambitieuze koploper in de Hoofdklasse. Kortom;  De selectie van Mid-Fryslan was de tegenstander in de Marsdijkhal.

AVO 2 speelde tegen MF 2 in het begin een uitstekende wedstrijd. De gehele wedstrijd was AVO 2 de betere. Zowel individueel als in het spel. Mid Fryslan 2 kwam er qua scores vandaag niet aan te pas. De ploegen waren zeker in fases aan elkaar gewaagd maar AVO was scherper in de afronding. Eindstand 22-14.

Omstreeks 18:40 uur floot het scheidsrechter duo De Wilde en Schippers voor de start van de wedstrijd AVO 1 – MF 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. AVO opende direct bij de eerste aanval de score. MF deed gelijk wat terug. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 4-4 op het scorebord. Het was MF die een tandje bijzette en met scherp begon te schieten. AVO kon dat niet bijbenen. MF had bij rust het gewenste verschil. 9-13 ruststand.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was er. Het ging gelijk op en het publiek ging er eens goed voor zitten. De stand na rust was net als de eerste 12,5 minuut voor rust 4-4. Het ging gelijk op maar de voorsprong voor rust bleef vier. Met nog 12,5 minuut te spelen in de tweede helft was het 13-17 voor MF. AVO was niet bij machte om de scoringsmachine van MF tegen te houden. MF was de laatste 12,5 minuut een maatje te groot voor AVO. Het scoorde simpelweg meer dan AVO. Eindstand 18-26.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben vandaag niet slecht gespeeld. Je ziet duidelijk dat MF een stapje verder is. Ze staan niet voor niets bovenaan. We kunnen in sommige fases prima meekomen. Maar hebben moeite om onder hun druk te scoren. Het spel was aanvaardbaar en iedereen heeft weer gestreden. We moeten ook leren van dit soort wedstrijden en zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Uiteindelijk vindt ik dat de uitslag qua spel wat geflatteerd is. Maar MF heeft hier zeer terecht gewonnen. Met AVO 2 pakken we belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Het worden nog mooie wedstrijden de aankomende weken.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd in Zoetermeer. Het gaat op bezoek bij Meervogels. U kunt nog mee in de bus! Klik hier voor meer info