AVO 1 start goed maar wint niet, AVO 2 speelt gelijk

Home Nieuws AVO 1 start goed maar wint niet, AVO 2 speelt gelijk

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO weer een thuiswedstrijd. Dit keer kwamen de teams van Ritola en Nic op bezoek in Assen. AVO 1 heeft sinds de start van de veldcompetitie moeite om de korf te vinden. AVO komt maar niet in de flow, ondanks het stabiele basisspel aanvallend en verdedigend.

AVO 2 strijdt mee om de bovenste plekken in de Reserve Overgangsklasse.
AVO 2 speelde vandaag tegen Nic. 2. Er ontpopte zich een spannende eerste helft waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het regende en de doelpunten waren duur. AVO creëerde veel kansen maar wist deze niet om te zetten naar scores.
Nic. bleef volgen en nam in de tweede helft een aantal keer de voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd stond het weer gelijk. 15-15 eindstand.

AVO 1 laat het liggen op scorend vermogen

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechterskoppel Kamphuis en Hesselink voor de start van de regioderby AVO – Ritola.

AVO – Ritola begon met de voorsprong voor AVO.
AVO startte ten opzichte van eerdere wedstrijden goed. Aanvallend werden de kansen omgezet in goals. Ritola bleef echter in de achtervolging en na een kwartier spelen was de stand 6-3 in het voordeel van AVO. AVO miste een opgelegde kans om tot 4 verschil te komen, hierdoor kwam Ritola dichterbij. AVO creëerde in deze fase wel maar ronde niet af. Ritola kreeg niet veel kansen maar scoorde. Het resulteerde in een 8-7 voorsprong bij rust.
Het kwartier na rust was AVO aanvallend beter dan Ritola en creëerde veel meer kansen. AVO kon deze kansen niet omzetten naar scores. Na 15 minuten spelen had Ritola nul keer gescoord en AVO een maal. Het spel was vermakelijk maar de afronding heel slecht. Het spelbeeld bleef hetzelfde in het laatste kwartier. Echter was het Ritola dat nu wel het gat in de korf wist te vinden. Via een aantal rake afstandsschoten nam Ritola het heft in handen. AVO probeerde wel maar het lukte aanvallend niet om mee te scoren op hetzelfde niveau. Eindstand 13-16. Een terechte overwinning voor Ritola.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Eindelijk begonnen we ten opzichte van de vorige wedstrijden beter. We scoorden en speelden goed. Het positieve is dat het spel vermakelijk blijft en we tot de laatste minuten blijven knokken en als team bij elkaar blijven. Alleen als je niet scoort win je niet. Iedereen van ons weet dat dat de kruks is bij ons nu. We zullen moeten investeren in het uitzoeken van de voorwaarden om te scoren. De vorm is er wat dat betreft nog niet, dan kom je ook niet in de flow om wedstrijden te beslissen.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd. Beiden spelen ze om 16:00 uur. Beide teams gaan op bezoek bij de koploper in de poule. AVO 2 gaat naar LDODK in Gorredijk en AVO 1 gaat op bezoek bij NKC in Nijverdal.

Foto’s: Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie