AVO 2 dendert door! Hoofdmacht pakt punt tegen de Meeuwen

Home Nieuws AVO 2 dendert door! Hoofdmacht pakt punt tegen de Meeuwen

Afgelopen weekend mocht de selectie het opnemen tegen respectievelijk Amicitia 2 en De Meeuwen 1. Het was de tweede thuiswedstrijd na de zaal. AVO 2 kan bij winst op Amicitia 2 volgende week de titel in de reserve eerste klasse pakken. AVO 2 zal dan na de zaal ook op het veld promoveren naar de reserve Overgangsklasse. AVO is in volle strijd bezig niet op de laatste plekken te eindigen. De wedstrijdtegen Ritola afgelopen week biedt perspectief. Echter was het zaterdag dat de nummer 2 van de poule op bezoek kwam in Assen.

AVO 2 – Amicitia 2 was geen schim van de zaalwedstrijden die beide ploegen hadden uitgevochten. AVO 2 was vandaag 3 klassen beter dan Amicitia. Amicitia kwam met een heel andere ploeg het veld in dan we van ze gewend zijn. AVO 2 maakte direct korte metten met Amicitia en liet zien dat het erg graag wil promoveren. Eindstand 21-8 in het voordeel van de Assenaren.

Om precies 16:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Bakker en Van Driel voor de start van de wedstrijd AVO 1 – De Meeuwen 1. De wedstrijd ging direct gelijk op en de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd. Na een kwartier spelen stond er een 5-4 stand op het scorebord. De Meeuwens profiteerde slim van de gretigheid van AVO en kreeg terecht een aantal vrijeballen mee waaruit het merendeel van de 4 goals werden gescoord. AVO nam verdedigend teveel risico. In de fase voor rust liet het schotpercentage aan beide kanten te wensen over. Het resulteerde dan ook in een 8-8 ruststand.

Direct na rust kwam ook de scoringsmachine bij AVO enigszins op gang en werd er het eerste kwartier na rust uitgelopen naar een 12-10 tussenstand. Er waren nog 15 minuten te spelen en de ploegen scoorden  een periode lang niet. Met nog 8 minuten op de klok scoorde AVO eindelijk de 13-10. Echter scoorde Meeuwen direct tegen. Daarna ging het missen van kansen door en maakte De Meeuwen door 2 afstandsschoten gelijk . Eindstand 13-13.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Balen dit hoor. We zijn hier wel wat zuur van. Vooraf teken je natuurlijk voor een punt tegen De Meeuwen. Maar als je de wedstrijd zo ziet dan hadden we de overwinning in de tas. We hadden de zaakjes goed voor elkaar. Echter lukte het ons, maar eigenlijk ook Meeuwen, niet om de kansen af te ronden. Het was qua scores armoedig. We zien het in de hele poule. Dit weekend kwam niemand boven de 15 goals. We zitten met AVO 1 volop in de strijd om niet op de onderste twee plekken te eindigen. We zitten met 5 ploegen heel dicht bij elkaar. Dus het wordt wekelijks spannend. AVO 2 doet wat het moet doen en wint. Daarmee worden we volgende week hopelijk kampioen. We gaan met AVO 1 voor handhaving. We focussen ons nu op Sparta Zwolle.”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG 28 MEI SPEELT AVO 2 HAAR KAMPIOENSWEDSTRIJD OM 14:05 UUR IN GRONINGEN. TEGENSTANDER IS DE PARABOOL 2. OM 15:30 UUR SPEELT AVO 1 HAAR WEDSTRIJD IN ZWOLLE TEGEN SPARTA. SPARTA EN AVO HEBBEN EVENVEEL WEDSTRIJDPUNTEN. DE INZET IS HOOG. KOM BEIDE PLOEGEN ONDERSTEUNEN!!