AVO 2 promoveert naar Ereklasse! AVO selectie maakt zich op voor finale week!

Home Nieuws AVO 2 promoveert naar Ereklasse! AVO selectie maakt zich op voor finale week!

Afgelopen weekend is het AVO 2 gelukt om te promoveren naar het hoogste niveau van Nederland. AVO 2 zal aankomend veldseizoen gaan uitkomen in de reserve Ereklasse. De ploeg van Reinier Meints stelde de promotie zeker na een spannende 21-22 overwinning bij Nic. 2 in Groningen. Een unieke prestatie! Aankomende zaterdag neemt AVO 2 het thuis op tegen LDODK 3. De winnaar van deze wedstrijd mag zich kampioen noemen. Alhoewel de beloning al binnen is (de nummers 1 en 2 promoveren naar de ereklasse) zal de ploeg er alles aan doen om de kers op de taart te zetten. Het zou een mooi einde zijn voor de stoppende trainer Reinier Meints.

AVO 3 kan prijs nummer 3 van het seizoen pakken!

AVO 3 kan aankomende zaterdag na het zaalkampioenschap en de A.P. Buiten beker ook kampioen worden op het veld. Wez Handich 2 komt op bezoek en zelfs als AVO 3 met minder dan 10 doelpunten verliest kan de vlag, op basis van onderling resultaat, in top. De ploeg van Theo Dijkstra zal er alles aan doen om het seizoen met winst af te sluiten.

AVO 1 naar de Hoofdklasse?

AVO 1 revancheert zich na de zaal volledig op het competitiedeel wat ze voor de zaal gespeeld hebben. De ploeg van Maarten en Harold doet wat vooreerst niet werd gedacht en door de resultaten voor de zaal niet voor mogelijk werd gehouden. AVO 1 staat op een promotieplek en zal kunnen promoveren naar Hoofdklasse. Er zal thuis gewonnen moeten worden van het lastige NKC’51 uit Nijverdal.

Afscheid van Eusterbrock en Veldkamp

AVO trainers Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp coachen zaterdag, zoals bekend, de laatste wedstrijd bij de AVO selectie. Zoals de afgelopen 10 seizoen gebruikelijk bij ze, staat er de laatste wedstrijd weer van alles op het spel. Uiteraard hebben we ze gevraagd naar een korte reactie: “Ja daar hebben we wel patent op. Tweede teams laten promoveren en we hebben nog geen seizoen rustig kunnen uitballen. Dat kan nu overigens wel, het tweede is immers al gepromoveerd. En mits we genoegen nemen met een plek in de Overgangsklasse bij het eerste is er niks aan de hand. Maar we willen natuurlijk elke wedstrijd winnen en er met promotie uit. We gaan ons dus optimaal voorbereiden, we hebben bijna nog nooit van NKC’51 gewonnen. Het kan alle kanten op dus, we moeten gewoon aan de bak. Wel spelen we later dan de andere ploegen. Bij verlies van Drachten of CSL promoveren we. Dat weten we als onze wedstrijd start. Wij gaan er overigens van uit dat beide ploegen winnen en wij alles op alles moeten zetten willen we promoveren. Het zal dus weer een klapstuk worden! Dat het onze laatste is, is niet zo van belang. Het gaat om de ploeg en onze club.”

AVO 3 – WEZ Handich 2 start om 13:50 uur. Aansluitend is om 15:15 uur AVO 2 – LDODK 3. Om 16:45 uur is het AVO 1 – NKC’51 1. Komt allen!! Aansluitend organiseert de FAVO een BBQ om het seizoen met elkaar af te sluiten. Check de poster hoe jij je kan opgeven;

 

Archief foto Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie