AVO 3 blijft ondanks nipte nederlaag op titelkoers

Home Nieuws AVO 3 blijft ondanks nipte nederlaag op titelkoers

Afgelopen zondag ging, in de voorlaatste competitieronde, AVO 3 op bezoek bij titelconcurrent KZ 4 in Koog aan de Zaan. Bij winst of een gelijkspel was AVO 3 kampioen. Bij een verliespartij van minder dan 3 treffers verschil (ivm een positief onderling resultaat), behield AVO 3 de koppositie maar moet er de laatste wedstijd gewonnen worden.

Op een bloedheet speelveld gingen de Assenaren vol goede moed van start. De beginfase was van beide kanten erg slordig, de verdediging stond goed, maar aanvallend was er veel balverlies. Na 1-1 nam AVO het heft in handen en werd er een 3-5 voorsprong gerealiseerd. Ondanks een licht veldoverwicht werd de binnenkant van de korf niet gevonden. Vlak voor rust was het inmiddels weer 5-5, maar AVO perste er nog een slotoffensief uit en zo werd er met een minimale 5-6 voorsprong gerust.

Na rust hield de AVO verdediging stand en werd er binnen 6 minuten 2 keer gescoord, 5-8. KZ wisselde nog meer dan dat ze al gedaan had en deed er alles aan om bij te blijven. De aanvalsmachine van AVO stokte en KZ pakte door 4 treffers op rij een 9-8 voorsprong. Via 10-10, kwam KZ op een 13-11 voorsprong en met nog 2 minuten op de klok werd de marge zelfs 3, 14-11. Om het eventuele kampioenschap nog in eigen hand te houden, was het aan AVO om in de absolute slotfase het verschil weer terug te brengen tot 2. 30 Seconden voor het einde wist AVO de cruciale (!) 12e treffer te produceren. Ook de verdediging bleef overeind staan in de laatste halve minuut.

Door de 14-12 overwinning van KZ, staan KZ en AVO nu samen aan kop met beide 22 punten in de reserve 2e klasse A. Doordat het onderling resultaat in Asser voordeel is, kan AVO 3 op zondag 16 juni de titel pakken. Er zal dan gewonnen moeten worden van nummer 3, ZKC’19 2. De wedstrijd start zondag 16 juni om 13.00 uur op sportpark Marsdijk, u bent van harte welkom.