AVO E2 schiet met scherp en verpletterd Noordenveld E1

Home Nieuws AVO E2 schiet met scherp en verpletterd Noordenveld E1

Voor AVO E2 stond zaterdag 18 november om 9:00 uur de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma, en wel een thuiswedstrijd tegen Noordenveld E1. Het team van coach Martijn bestaat na het vertrek van Merel (helaas gestopt met korfbal) nog uit dezelfde spelers (Cas, Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W) en werd deze keer aangevuld met Joël. Doordat de scheidsrechter van de tegelijkertijd gespeelde wedstrijd van AVO E4 enige tijd op zich liet wachten, begon de wedstrijd 10 minuten verlaat.
Voor het eerste kwart begonnen Iris, Joël, Karsten en Loïs W (aanvoerder) in het veld en bleven Cas en Loïs P op de bank. AVO ging direct fel in de aanval en liet de bal snel rondgaan. Dit resulteerde na een minuut spelen al in een doelpunt van Karsten, 1-0. AVO liet er geen gras over groeien en wist binnen een paar minuten door 2 doelpunten van Loïs W uit te lopen naar 3-0. Een minuut later was het weer raak en bracht Joël de stand naar 4-0. AVO bleef het tempo in het spel houden en kwam door doelpunten van Karsten en Joël (een mooie doorloopbal) al snel op een 6-0 voorsprong. AVO hield de touwtjes in handen en scoorde in de laatste minuut van dit kwart nog 2 keer via Joël en Karsten. 8-0 na 10 minuten spelen: een mooie score!
Voor het tweede kwart kwamen Cas en Loïs P in het veld en verhuisden Iris en Joël naar de bank. AVO ging verder zoals in het eerste kwart en maakte via Karsten direct 9-0. Het bleef genieten van het AVO-spel. Via een mooie doorloopbal maakte Cas er 10-0 van. Loïs W probeerde het maar een keer vanaf de zijlijn en schoot zo de 11-0 binnen. Hierna was het weer de beurt aan Karsten, die er 12-0 van maakte. Noordenveld kwam er nauwelijks aan te pas. Zelfs een toegekende strafworp wist het Norger team niet te benutten. Dus dan AVO maar weer een paar snelle doelpunten: eerst de 13-0 door Karsten en vervolgens de 14-0 door Cas. De laatste minuut van dit kwart werd gevuld met een veterstrikactie van een Noordenveld-speler.
Na een welverdiende rustpauze begon de tweede helft. Karsten en Loïs W gingen naar de kant en Iris en Joël kwamen weer in het veld. Na slechts 6 seconden (!) was het alweer raak voor AVO. Deze keer was het Iris die uit een razendsnelle aanval scoorde: 15-0. Het publiek (met name de AVO-aanhang) ging er eens goed voor zitten en rekende weer op een stormloop van AVO-aanvallen. Dit zou er dit kwart echter niet van komen. Eerst kwam er wéér een lange veterstrikactie aan Noordenveld-zijde. Als dit taktiek zou zijn geweest om het spel van AVO te verstoren, dan was deze taktiek supergoed geslaagd. Nog steeds werd de bal lekker rondgespeeld en ontstonden er scoringskansen, maar verder dan een doelpunt van Joël, een door AVO gemiste strafworp en het eerste doelpunt van Noordenveld kwam het dit kwart niet. Hierdoor gingen de laatste 10 minuten in met een 16-1 voorsprong voor AVO.
Voor dit laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Karsten en Loïs W weer in het veld en gingen Cas en Loïs P naar de kant. Deze keer was het niet AVO dat snel tot scoren kwam, maar was het eerste doelpunt van Noordenveld, dat er 16-2 van maakte. AVO reageerde direct en al snel maakte Joël er 17-2 van. Hierna kreeg Noordenveld voor de tweede keer een strafworp, maar ook deze keer werd er gemist. De AVO-machine begon weer op stoom te komen en de ene na de andere mooie aanval volgden elkaar op. Iris scoorde 18-2, direct gevolgd door de 19-2 van Karsten. Even ademhalen en weer verder. 2 doelpunten snel na elkaar van Joël brachten de stand op 21-2. Ook AVO kreeg een tweede strafworp toegekend, maar ook deze werd helaas gemist. Noordenveld kreeg de afvallende bal in handen en scoorde uit de tegenaanval 21-3. Hierna was het weer AVO dat met doelpunten van Iris en Karsten uitliep naar 23-3. Het laatste doelpunt was in de slotseconden voor Noordenveld, dat zo de eindstand van 23-4 op het scorebord bracht.
Een fraai begin van deze zaalcompetitie met een mooie score in een nog mooiere wedstrijd.
Dat de strafworpen niet echt liepen bleek ook in de afsluitende strafworpenserie. Hier werd aan AVO-zijde achtereenvolgens gescoord door Loïs W, Joël en Loïs P. Door de 2 doelpunten van Noordenveld ging ook hier de winst (deze keer met 3-2) naar AVO.