AVO E2 wint laatste zaalwedstrijd

Home Nieuws AVO E-jeugd AVO E2 wint laatste zaalwedstrijd

Als laatste wedstrijd in de zaalcompetitie stond zaterdag 10 maart voor AVO E2 een uitwedstrijd op het programma. Om 12:30 uur moest er in Beilen worden gespeeld tegen Vitesse E2. Helaas kon Iris door een gekneusde teen niet meedoen aan deze wedstrijd, waardoor Cas, Karsten, Loïs P en Loïs W (aanvoerder) deze klus dus met z´n vieren moesten klaren. Natuurlijk waren ook de vaste supporters weer mee afgereisd naar Beilen om het team te steunen.
Direct vanaf de afworp ging AVO in de aanval en binnen een minuut viel al het eerste doelpunt. Met een mooi afstandschot zette Loìs W AVO op een 0-1 voorsprong. Een paar minuten later was het weer Loïs W die de voorsprong vergrootte naar 0-2. Deze keer via een mooi aangegeven doorloopbal. Er werd lekker snel rondgespeeld en Vitesse kwam er dit kwart dan ook niet echt aan te pas. Toch duurde het tot de laatste minuut voordat het volgende doelpunt viel. Weer was het Loïs W die via een afstandschot scoorde en zo de stand op 0-3 bracht. Met nog minder dan 20 seconden op de klok wist ook Karsten met een flitsende actie te scoren en de stand op 0-4 te zetten.
Het tweede kwart werd gekenmerkt door mooie acties met doorloopballen en fraai rondspelen van de bal. Doelpogingen waren er van alle 4 AVO-spelers, maar de bal wilde niet door de korf. Ondanks goed verdedigingswerk van AVO lukte het Vitesse wel om een keer te scoren en de ruststand op 1-4 te brengen.
Na de rust bleef AVO het spel dicteren, maar kon niet voorkomen dat Vitesse na een paar minuten spelen de stand wist terug te brengen naar 2-4. Het was een vergelijkend beeld met het tweede kwart: doelpogingen genoeg, maar alle ballen op de rand van de korf en net aan de verkeerde kant eraf vallen. Ver over de helft van dit kwart was er toch weer succes voor AVO en scoorde Loïs W de 2-5. Een minuut later was het Karsten die de stand vergrootte naar 2-6 door een van de korfrand terugstuitende bal weer op te vangen en vervolgens toch in de korf te mikken.
In het vierde kwart had het beginsignaal van de scheidsrechter nog maar amper geklonken of de razendsnelle Karsten had de bal al in de korf liggen en zette zo AVO op een 2-7 voorsprong. AVO had de touwtjes weer volledig in handen en liet de bal snel rondgaan tussen Cas, Loïs P, Karsten en Loïs W. Niemand werd overgeslagen. Door dit mooie rondspelen kreeg Karsten de bal en kon hij uit een rustig opgezette doorloopbal 2-8 scoren. In de eindfase van de wedstrijd wist ook Cas uit een doorloopbal fraai te scoren en de stand op 2-9 te zetten. Met nog een minuut te spelen ving Karsten een over de korf geschoten bal op en deed deze vervolgens met een geplaatst schot in de korf verdwijnen. Zo eindigde deze laatste zaalwedstrijd van dit seizoen in een 2-10 overwinning voor AVO E2.
Ook de afsluitende strafworpenserie leverde een overwinning voor AVO op. Hier werd door AVO-doelpunten van achtereenvolgens Cas, Loïs W, Loïs P, Karsten en Loïs W en 2 tegendoelpunten van Vitesse de eindstand 2-5.