Een beschadigde selectie doet in Vriezenveen goede zaken

Home Nieuws AVO Senioren Een beschadigde selectie doet in Vriezenveen goede zaken

Amicitia 1 – AVO 1,   21 – 24  (d.d. 14-01-2017)

Afgelopen zaterdag was de eerste return van de zaalkorfbalcompetitie voor AVO 1 in Vriezenveen tegen Amicitia 1. In de thuiswedstrijd op 12 november moest AVO alle zeilen bijzetten om de winst in Assen te houden. Toen werd het na een spannende wedstrijd 33 – 30 voor de Assenaren. Een niet te onderschatten tegenstander was er in Vriezenveen helemaal klaar voor om de punten in eigen huis te houden. AVO speelde t.o.v. de vorige wedstrijd met een op drie plaatsen gewijzigd team. Voor de geblesseerden Adriaan Dusee, Veerle Stougie en Daniël Zondeman speelden nu Marko Dolsma, Laura Sloot en Mark Daalmeijer. In de beginfase was Amicitia het team met het meeste initiatief en na hun openingsscore bleven zij AVO tot de stand 5 – 6 goed volgen. In die fase halverwege de eerste helft nam AVO met drie scores op rij op een 5 – 9 voorsprong. Dat bleek achteraf een prima stap in de uiteindelijke overwinning. De Assenaren konden die voorsprong met goed en gecontroleerd korfbal goed vasthouden en bij de rust zelfs uitbouwen naar een 8 – 14 ruststand. In de tweede helft kwam de thuisploeg even terug tot 10 – 14, maar AVO had direct haar antwoord klaar met twee doelpunten van Joss Abbingh, 10 – 16. Dit beeld bleef gedurende de tweede helft bestaan. Telkens wanneer Amicitia iets van de achterstand wist goed te maken, was AVO er als de kippen bij om mee te scoren. In tegenstelling tot de wedstrijd in Assen waren de gastheren en –dames veel minder strijdlustig en ontstond geen moment van spanning. AVO controleerde, al werden in de tweede helft wel veel strafworpen weggegeven. Maar liefst negen strafworpen werden door Amicitia benut waarvan zeven in de tweede helft. Daarmee zette AVO zichzelf een aantal malen nodeloos onder druk. AVO kreeg in de hele wedstrijd twee strafworpen en benutte daarvan slechts één.  De doelpunten waren deze avond van Joss Abbingh, 11 x, Lieneke Pries 5x, Rianne Echten en Bas Lammerts, beiden 3x, Marije Lunshof en Marko Dolsma, beiden 1x. Door dit resultaat is AVO op gelijke hoogte gekomen met De Hoeve dat volgende week naar Assen komt voor de tweede wedstrijd. In Noordwolde werd verloren, (28 – 27). Die wedstrijd in de Marsdijkhal begint zondag 22 januari om 14:30 uur in de Marsdijkhal.

Harm Jan Scheepstra

Drachten/Van der Wiel 2 – AVO 2

Na de goede wedstrijd vorige week uit bij titelkandidaat Wageningen 2 (21-21) en een goede trainingsweek, was het vertrouwen groot om ook uit bij Drachten een goed resultaat neer te zetten. Mede door de geringe reboundkracht, hanteerden de Assenaren een vertragende verdedigingstactiek en deze werkte uitstekend. Drachten kwam niet in haar ritme en kwam moeilijk tot scoren. In tegenstelling tot vorige week, verliepen de aanvallen van Avo zelf helaas ook moeizaam. Tot 5-5 ging de strijd gelijk op, maar voor rust wist Drachten toch een gaatje te maken en werd  er met 6-9 gerust.

Na rust probeerden de Assenaren dichterbij te komen, maar steeds wanneer Avo aansloot wist ook Drachten weer de korf te vinden. Halverwege de 2e helft bij een 12-15 stand was er nog van alles mogelijk. Ondanks alle goede bedoelingen, wilde het vandaag niet lukken bij Avo 2. Drachten bleef kalm en liep in de slotfase uit naar een iet wat geflatteerde 13-21 overwinning.

In de spannende competitie zijn de bovenste plaatsen inmiddels uit het zicht van Avo 2 en moet er naar beneden gekeken worden, om de degradatie zone te verlaten zullen er aanstaande wedstrijden punten gepakt moeten worden. Te beginnen as zaterdag thuis, in de Kloosterveste, tegen Hoogkerk 2.