Hoofdmacht sluit zaalseizoen winnend af, AVO 2 degradeert

Home Nieuws Hoofdmacht sluit zaalseizoen winnend af, AVO 2 degradeert

Hoogkerk/Nanka Diamond Tools 1 – AVO 1,  21- 26  (10-03-2018)

In de laatste wedstrijdronde moesten alle beslissingen in de Overgangsklasse A van de zaalkorfbalcompetitie nog vallen. AVO moest op bezoek bij Hoogkerk 1 dat moest winnen om directe degradatie te kunnen ontlopen en AVO 1 had nog een klein theoretisch kansje op het kampioenschap maar dan moesten OWK 1 en Mid-Fryslân 1 beiden nog punten laten liggen. Zover kwam het niet. De Friezen behaalden een degelijke overwinning bij Amicitia en konden de kampioensvlag hijsen. AVO kwam in het veld zonder Marlou Kuiper en Marije Lunshof en de Hoogkerkers roken hun kans. De wedstrijd was rommelig en al snel werd duidelijk dat de thuisploeg haar gebrek aan organisatie met een tomeloze inzet probeerde te corrigeren. AVO oogde beter maar had te veel moeite om de kansen in doelpunten om te zetten en zo bleven beide teams qua score dicht bij elkaar De Assenaren wisten de mooiste kansen om zeep te helpen en hielden de thuisclub zo in de race. Bij de rust had AVO een krappe 9 – 11 voorsprong opgebouwd. Na de rust werd het schotpercentage bij AVO beter wat na acht minuten resulteerde in een 10 – 15 tussenstand. Het verschil bleef zich aftekenen, AVO was niet in haar beste doen maar wist de wedstrijd volledig te controleren en liet Hoogkerk geen enkele illusie over een beter resultaat. Er was geen voelbare spanning meer dat de thuisclub nog voor een verrassing zou kunnen zorgen. Bij het eindsignaal was de stand opgelopen naar een volkomen verdiende 21 – 26 zege voor de Assenaren die in de eindstand de tweede plaats hebben bemachtigd, twee punten achter de kampioen. De doelpuntenmakers van AVO waren: Joss Abbingh 10x, Marit Smit 4x, Maaike Koster, Veerle Stougie, Viola Bebingh, Daniël Zonderman en Marko Dolsma allen 2x, Angelique Dermois en Bas Lammerts beiden 2x.

Waar AVO aan het begin van deze competitie had gehoopt een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, zijn de Assenaren in een drietal wedstrijden niet in staat geweest die naar zich toe te trekken. In ieder geval wordt nu de aandacht al weer op de veldcompetitie gelegd waar AVO 1 samen met Mid-Fryslân in de top te vinden is. Op zaterdag 24 maart en op dinsdag 27 maart speelt AVO oefenwedstrijden als voorbereiding op de laatste zeven wedstrijden van de veldcompetitie om daarna op zaterdag 31 maart de return in Kampen tegen Wit-Blauw te spelen.

 

 

Wageningen 2 – AVO 2,  28- 19  (11-03-2018)

AVO 2 ging in deze wedstrijd die beslissend was om degradatie uit de Reserve Overgangsklasse uistekend van start en voordat de gastheren en –dames het wisten stonden ze met 1 – 5 achter. AVO 2 had het beste van het spel en aangemoedigd door een grote schare supporters uit Assen kon men de hele eerst helft profiteren van de ze snel verkregen voorsprong. AVO 2 moest winnen van Wageningen 2 om naast hen op gelijke hoogte te komen. Wanneer dat zou lukken dan gaf het onderlinge resultaat de doorslag ten gunste van AVO. De rut ging in bij de stand 10 – 12. Na de rust trok Wageningen de wedstrijd naar zich toe met drie scores op rij, 13 – 12 en hoewel AVO direct terugsloeg was het duidelijk dat Wageningen uit een ander vaatje tapte. De Assenaren vochten voor wat ze waard waren en halverwege de tweede helft waren er zeker nog kansen bij de tussenstand van 17 – 17. Toen kwam de ommekeer en vielen de schoten bij de thuisclub als rijpe appelen, 22 – 17. De ervarenheid van Wageningen tegenover de jeugdige Assenaren gaf hier de doorslag. De thuisclub had de volledige heerschappij in het veld en won verdiend met 28 – 19. Hierdoor is AVO 2 uit deze klasse gedegradeerd. De doelpuntenmakers aan Asser zijde waren: Jostein Scheffer 6x, Jesse Scheffer 4x, Marlou Kuiper 3x, Maaike Koster 2x, Laura Sloot, Angelique Dermois, Karlijn Noord en Roald Schoenmaker allen 1x. Ook AVO 2 gaat zich nu voorbereiden op de tweede helft van het veldseizoen. Daarin gaat AVO 2 aan kop in de Reserve Eerste Klasse. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 1 april in Groningen tegen Nic 4. Maar eerst wordt net als bij AVO 1 nog geoefend in Assen op zaterdag 24 maart en op dinsdag 27 maart.

 

  Harm Jan Scheepstra

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie