Home Nieuws Hoofdmacht verliest in laatste seconde na hectisch duel, AVO 2 wint gemakkelijk!

De selectie van AVO speelde afgelopen zaterdag haar wedstrijden in Kampen. Tegenstander was de altijd lastig te bespelen selectie van Wit Blauw. AVO 2 ging op zoek naar de eerste punten van het seizoen en AVO 1 kon bij winst enigsins aansluiting houden met de bovenkant. Het bleek een hectisch avondje te worden waarin voornamelijk bij de wedstrijd tussen de eerste teams het amateurisme in de sport weer hoogtij vierde.

Voorafgaand aan de wedstrijd WB 1 – AVO 1 speelde AVO 2 een wedstrijd tegen WB 2. AVO 2 was scherp in de duels en scoorde er lustig op los. Via 2-10 werd de ruststand met een voorsprong van 6 doelpunten bereikt. WB 2 werd in alle opzichten overklast en AVO bleef zorgvuldig met de kansen omspringen. De eindstand gaf dan ook feilloos het beeld van de wedstrijd aan. AVO 2 won terecht en dik verdiend met 14-27.

De wedstijd WB 1 – AVO 1 was een wedstrijd waarbij AVO de tweede uitwedstrijd op rij speelde in het prille zaalseizoen en waar WB bij winst op gelijke hoogte met AVO kan komen. De scheidsrechter van dienst was de heer Wolfgang. Het vele meegereisde AVO publiek zag WB op voorsprong komen 1-0. AVO startte mat in de aanval. WB scoorde 2-0. Er waren inmiddels 5 minuten gespeeld. De scheidsrechter werd, na veelvuldig toeteren, naar de jury tafel geroepen. Zoals door (schijnbaar AVO) aangegeven mogen er geen elektronische toeters in de hal door het publiek gebruikt worden. Een spelregel waarvan de juryvoorzitter klaarblijkelijk niet op de hoogte was. Ook de scheidsrechter leek onbekend met deze regel maar bleek er zelf ook last van te hebben en moest “AVO gelijk geven”. De toeter ging uit tot verbazing van het fanatieke WB publiek. AVO scoorde tegen 2-1. Het initiatief van de wedstrijd lag in handen van WB. Die liepen door middel van prima aanvallen uit naar 4-1. AVO kwam iets beter in de wedstrijd en sloot aan 4-4. Weer was het WB dat de wedstrijd domineerde en de stand via 7-4 naar 10-6 tilde. AVO miste teveel kansen in deze fase. Wit Blauw was scherper in de afronding. De rust werd bereikt met een terechte voorsprong voor de thuisploeg. 12-8 ruststand.

De tweede helft begon direct met een doelpunt voor AVO maar WB scoorde tegen 13-9. AVO begon aan een opmars en sloop steeds dichterbij. Via 14-11 naar 14-12. Wederom lukte het niet om aan te sluiten en WB liep uit naar 16-12. AVO gaf in deze periode gas en kwam langszij 16-16. Via 17-17 is het toch WB dat onder aanvoering van haar fanatieke aanhang 19-17 maakte. Bij 20-18 was er een time-out voor WB. De spanning was inmiddels voelbaar. AVO gaf niet op en via 21-20 werd het 21-21. Er waren nog 30 seconden te spelen. AVO kreeg een strafworp tegen en WB maakte koelbloedig de 22-21. AVO kreeg nog een herkansing maar het lukte niet om tegen te scoren. Eindstand 22-21.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “We wisten dat het vandaag wederom een lastige opgave zou worden. Het is altijd hectisch in Kampen. Dat merkte je aan alles. Qua korfbal is de analyse heel simpel, wij missen in de eerste helft 5 vrijeballen. De laatste 10 minuten voor rust hadden we moeite in 1 vak om te scoren. Dan is de achterstand 4 goals. In de tweede helft hebben we aardig hersteld. Maar ook hier missen we nog een strafworp en twee korte kansen. Dus hebben we terecht verloren, althans dat hebben we mede aan ons zelf te danken. Ook de strafworp voor WB aan het eind was terecht. De interactie met de scheidsrechter en jury voorzitter is wel een puntje en op zijn zacht gezegd opmerkelijk te noemen. Indien er aan de tafel belangen spelen is het haast niet meer verantwoord om dit soort wedstrijden zonder assistent te fluiten. Er waren zeker aantal zaken niet op orde, dieptepunt is wel dat er van het ene naar het andere vak gewisseld kon worden zonder dat het spel is hervat. Maar goed, we bouwen rustig verder en kijken vooruit.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE EEN THUISWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN ASVD. AVO 2 START OM 17:00 UUR WAARNA AVO 1 OM 18:30 UUR