Hoofdmacht wint van ASVD en dwingt beslissingswedstrijd af! AVO 2 wint ook!

Home Nieuws Hoofdmacht wint van ASVD en dwingt beslissingswedstrijd af! AVO 2 wint ook!

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor de selectie van AVO op het programma. AVO 1 ontving in de strijd tegen directe degradatie ASVD 1 uit Dronten. AVO 2 ontving AKC Almelo 2.

De wedstrijd van AVO 2 startte op een zonovergoten sportpark Marsdijk om precies 14:30 uur. AVO 2 liet direct zien dat het aanvallend het betere van het spel had. De eerste helft ging het gelijk op, maar na de rust maakte AVO 2 met goed spel het verschil. De wedstrijd ging nergens om en kon vakkundig worden uitgespeeld door AVO. Eindstand 17-14.

De wedstrijd van AVO 1 tegen ASVD 1 stond onder leiding van scheidsrechter Hospers en zijn assistent de heer Gierveld. AVO 1 moest vandaag een minimaal en punt halen om Amicitia definitief van zich af te schudden in de strijd tegen directe degradatie. Plek 7 geeft recht op een beslissingswedstrijd op 22 juni.

Om precies 16:00 uur floot scheidsrechter Hospers voor het begin van de wedstrijd. AVO liet zien dat het nog niet klaar is in de Overgangsklasse en nam direct de voorsprong 2-0. Via om en om scores was het ging het van 4-2 naar 6-3. Er waren inmiddels al 25 minuten gespeeld en beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. AVO bepaalde de ruststand op 7-3.

De tweede helft was het ASVD dat gelijk 2x scoorde. AVO counterde met 2 goals. 9-5. Het was bij AVO nu wel zo dat de ballen vielen. AVO scoorde 5x op rij en besliste in dit kwartier de wedstrijd. 14-5. ASVD scoorde tegen, maar AVO scoorde weer 3 goals op rij. Bij 17-6 en nog 10 minuten op de klok werd duidelijk dat AVO niet meer rechtstreeks kan degraderen. Eindstand 19-11. Concurrent voor de 6de plek; Dos Kampen heeft haar wedstrijd verloren. AVO nadert met deze uitslag DOS Kampen op een punt. Mocht AVO 1 over twee weken op 15 juni minimaal een punt halen in Zwolle tegen Sparta en DOS Kampen laat 2 punten liggen, dan neemt AVO de 6de plek over. DOS Kampen speelt op 15 juni de derby tegen Wit Blauw Kampen. Wit Blauw strijd op dat moment voor het kampioenschap in de poule.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Prima dat we hier op deze manier winnen. De eerste helft was qua spel aardig, alleen de afronding liet te wensen over. In de tweede helft hebben we dat recht gezet. We winnen en dat geeft ons de mogelijkheid om in ieder geval een p/d wedstrijd te spelen. Of we nu ook van Sparta gaan winnen over twee weken? Geen idee, we hebben er al drie keer tegen gespeeld en drie keer verloren. Maar onze spelers trainen hard en hebben ook vandaag weer laten zien dat ze doorvechten en niet opgeven. Die mentaliteit houden we gewoon met elkaar. Op 15 juni weten we of het genoeg is geweest voor directe handhaving. Als blijkt dat dit niet zo is, dan gaan we op 22 juni proberen te winnen. We houden ons aan het plan, we groeien en worden beter. We hebben vertrouwen in de aankomende weken.”

OP ZATERDAG 15 JUNI SPEELT AVO 1 DE LAATSTE UITWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN. DE WEDSTRIJD START OM 15:30 UUR IN ZWOLLE. TEGENTANDER IS ZAALKAMPIOEN SPARTA ZWOLLE. KAN AVO VOOR EEN STUNT ZORGEN DOOR RECHTSTREEKS TE HANDHAVEN? AVO 2 SPEELT OP 15 JUNI OM 17:00 UUR UIT IN OLDEHOLTPADE TEGEN SCO 3. KOMT ALLEN EN ONDERSTEUN ONZE SELECTIE!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie