Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Dalto uit Driebergen. De wedstrijd werd om 15:50 uur in de thuishaven van Dalto gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van Dalto te winnen. Dalto doet op het veld mee om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse. Daarnaast zijn alle speerpunten van vorig jaar in de junioren van Dalto gebleven. In de eerste klasse won AVO A2 haar eerste thuiswedstrijd ruim, met 25-8 werden de junioren van Heerenveen opzij gezet. Een goed voorbeeld en een goede start van de competitie!

Om precies 15:50 uur floot het scheidsrechters koppel uit Zoetermeer voor het begin van de wedstrijd. AVO had een vliegende start en kwam binnen 3 minuten door een omdraaibal en een afstandsschot op 0-2. In de 4de minuut was de stand 1-3 in het voordeel van AVO. Herhaaldelijke goeie kansen werden niet benut om uit te lopen. Dalto herpakte zich en na 17 minuten was de wedstrijden volledig omgekeerd. Dalto had een voorsprong van 5 goals. 8-3. AVO had 13 minuten geen goals gemaakt. In deze klasse en met de kwaliteit van Dalto is zo’n lange periode niet scoren een opmaakt voor een verliespartij. AVO knokte zich echter terug tot 10-7. Vlak voor rust maakte Dalto nog een treffer en zo werd er gerust met een 11-7 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft maakte AVO direct twee knappe goals en werd het verschil gebracht naar 2 goals. 11-9. Dalto zette de zaken recht en liep in 10 minuten uit naar een 18-12 stand. Wederom had AVO moeite in de afronding. Via 20-13 werd de einstand 22-14 in het voordeel van Dalto.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We kunnen een hele boom over deze wedstrijd opzetten. Verdedigend hadden we de zaakjes prima op orde. Aanvallend was het de eerste 10 minuten van beide helften prima. Zowel qua spel als qua afronding. Het laatste kwartier van beide helften laten we het in de scoring zitten. Dat heeft verschillende oorzaken, hier gaan we mee aan de slag. Je merkt dat op dit niveau de ploeg erg moet wennen. We zijn gretig en soms te gehaast. Zaterdag moeten we thuis tegen Groen Geel. Weer een lastige tegenstander. Maar we zullen er staan, we laten ons er niet weer afschieten!”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 18 NOVEMBER IN DE MARSDIJKHAL OM AANVANG 17:30 UUR! KOMT ALLEN OM ONZE AVO JUNIOREN TE STEUNEN!!