Junioren hadden een totale off-day in Amsterdam

Home Nieuws Junioren hadden een totale off-day in Amsterdam

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van AW/DTV uit Amsterdam. De wedstrijd werd om 19:00 uur gespeeld in de thuishal van de hoofdstedelingen sporthal “Gaasperdam”

In de eerste klasse won AVO A2 haar zesde wedstrijd op rij, met 21-23 werden de junioren van Harkema/Invicta verslagen. Door deze overwinning op een voorname concurrent gaat AVO A2 zich steeds nadrukkelijker bemoeien met de eindstrijd in deze klasse om de bovenste plekken. Alhoewel er nog een volledig competitieprogramma afgewerkt moet worden staan ze fier aan kop. Het verschil met de nummer 2, de junioren van Hoogkerk/Nic. Is 3 punten.

AVO A1 wist dat het vandaag aan de bak moest. AW/DTV is een directe concurrent in de strijd om buiten de onderste 2 plaatsen te blijven. AVO zou vandaag voor niks anders dan de punten gaan. Hoe anders bleek na 10 minuten spelen.

Om precies 19:00 uur floot het prima leidende scheidsrechters duo Zwart/Pluister voor het begin van de wedstrijd. AW/DTV schoot direct uit zijn slof. Na 13 minuten spelen stond er een 8-1 stand op het scorebord. AVO zakte aanvallend volledig door het ijs en was niet in staat om mee te scoren. Er werd direct ingegrepen en de vakken werden d.m.v. een aantal wissels omgezet. Via 9-2 krabbelde AVO terug naar 11-5. Na een time-out kwam de wederopstanding AVO knokte zich terug in de wedstrijd. 11-9.

Direct na de pauze scoorde AW/DTV gelijk hun uitbal. AVO bleef knokken tegen voornamelijk zichzelf. Verdedigend was het niet heel slecht, maar aanvallend lukte er vandaag weinig. 15-12 met nog een kwartier te gaan. AW/DTV lief uit naar 17-13. Bij 20-16 waren er nog ruim 5 minuten zuivere speeltijd te spelen. Er werd aan beide kanten niet meer gescoord. Dat zegt genoeg over de vertoonde kwaliteiten van beide ploegen. 20-16 bleef tot het laatst op het scorebord staan. Een verdiende overwinning voor AW/DTV en een complete off-day van de Assenaren.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We komen direct 8-1 achter doordat we aanvallend niet op de afspraak waren. We speelden zonder beleving, niet in de opdracht en individueel waren we zeer matig. Dan komen we redelijk terug in de wedstrijd, maar als er teveel spelers afhaken dan blijft er als team niks over. We leden teveel balverlies. Deze nederlaag heeft niks met AW/DTV te maken alleen met onszelf. Het was heel slecht. We staan nu onder de streep en er rest ons niks anders dan keihard te trainen om onze vorm terug te pakken. We hebben vertrouwen in onze selectie en weten zeker dat we er op 6 januari staan. Dan spelen we thuis tegen de nummer laatste. Dat wordt een alles of niks wedstrijd”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN OP ZATERDAG 6 JANUARI DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD IN ONZE MARSDIJKHAL TEGEN DE MEEUWEN!! AANVANG 14:00 UUR! ER STAAT HET EEN EN ANDER OP HET SPEL! KOMT ALLEN!!

Archief foto: RODA-Fotografie/Roelof Daalmeijer