Junioren winnen thriller voor eigen publiek van Groen Geel A1

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren winnen thriller voor eigen publiek van Groen Geel A1

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van Groen Geel uit Wormer. De wedstrijd werd om 17:30 gespeeld in “De Marsdijkhal” in Assen. In de eerste klasse won AVO A2 haar tweede wedstrijd ruim, met 15-24 werden de junioren van Drachten opzij gezet. Als promovendus in de eerste klasse maakt onze A2 een prima indruk.

Voor AVO A1 was het vooraf duidelijk. Groen Geel was afgereisd naar Assen voor de winst, en ten opzichte van vorig jaar waren alle sterkhouders ook nu weer aanwezig. AVO verloor vorige week terecht van Dalto en moet alle zeilen bijzetten om te handhaven. Hoe anders liep dat vandaag.

Om precies 17:30 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel De Vries/Salomons voor het begin van de wedstrijd.

AVO had een vliegende start en kwam binnen 1 minuut op 1-0. Groen Geel zette direct aan en scoorde 3 goals op rij. 1-3 na 4 minuten. De ploegen bleven om en om scoren en de 14de minuut lukte het Groen Geel een gat van drie goals te maken. 7-10. Een rommelige periode volgde. Er werd vier minuten lang niet gescoord. In de minuten tot de rust scoorden de ploegen om en om. Dit resulteerde in een ruststand van 11-14 in het voordeel van Groen Geel.

Direct na rust opende AVO de dans door 2x op rij te scoren. De Marsdijkhal ging er eens goed voor zitten. De sfeer was weer zoals vanouds. Na twee minuten te spelen naderde AVO de gasten op 1 punt. Het was 14-15. Groen Geel zette weer aan en maakte direct de twee verschil in hun voordeel. AVO gaf niet op en gesteund door het geweldige thuispubliek kwam het na 3 minuten spelen op 18-17. Groen Geel liet zich niet imponeren en scoorde 5 goals op rij. 7 minuten zuivere speeltijd waren er nog te spelen. De stand was 18-22. AVO boog maar knapte niet. Na drie minuten was de stand 22-22 en waren er nog 4 minuten te spelen. Het publiek zat op het puntje van de stoel. Via 23-23 en nog 1.50 minuut op de klok kon het alle kanten op. AVO pakte brutaal de leiding 24-23. Groen Geel maakte direct gelijk 24-24. AVO nam de bal in de aanval. Goal!! 25-24. Groen Geel kreeg nog 1 aanval waarin ze de gelijkmaker konden pakken. AVO veroverde de bal na een gemiste kans en speelde onder luid gejuich de wedstrijd uit.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Vorige week gaven we aan dat we thuis tegen en met Groen Geel een lastige tegenstander hadden. Maar dat we er zouden staan en we ons er niet weer laten afschieten. Je kunt wel zeggen dat dat gelukt is. We hebben vooraf aan de ploeg aangegeven dat we in eigen huis onze huid zo duur mogelijk willen verkopen. We hebben veerkracht getoond door steeds sterk terug te komen. Gelukkig belonen we onszelf dan met de overwinning. Het zijn belangrijke punten voor onze doelstelling, we willen zo snel mogelijk 13/14 punten halen. Volgende week komt Dos ’46 naar ons. Dat is de titelkandidaat nummer 1. We zijn dus erg blij dat we vandaag hebben kunnen winnen.”

ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 25 NOVEMBER IN DE MARSDIJKHAL TEGEN DOS ’46!! AANVANG 16:15 UUR! KOMT ALLEN OM ONZE AVO JUNIOREN TE STEUNEN!!