Selectie verliest hun debuut in de hoofd- en overgangsklasse

Home Nieuws Selectie verliest hun debuut in de hoofd- en overgangsklasse

Afgelopen weekend stond de eerste zaalwedstrijd van de selectie op het programma. Na afgelopen seizoen voor het eerst sinds lange tijd uit de Overgangsklasse te promoveren maakt AVO 1 haar opwachting in de Hoofdklasse. AVO 2 promoveerde en speelde eindelijk weer eens met schotklok in de reserve Overgangsklasse. Beide ploegen ging op bezoek in Grou, waar het direct tegen een van de sterkste selecties in hun poule moest aantreden. De selectie van Mid-Fryslan was de tegenstander.

AVO 2 speelde tegen MF 2 in het begin een uitstekende wedstrijd. De gehele wedstrijd ging tot aan de rust gelijk op. Na rust was het Mid-Fryslan 2 die het initiatief nam. Een achterstand van 5 goals voor AVO 2 werd aanval voor aanval ingelopen. Met nog 2 minuten op de klok was de voorsprong voor MF 2 nog maar 2 punten. Helaas was er voor AVO 2 niet genoeg tijd om MF 2 een punt af te snoepen. Eindstand 26-24.

Omstreeks 20:15 uur floot het scheidsrechter duo Mantel en Dekker voor de start van de wedstrijd MF 1 – AVO 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 5-6 op het scorebord. AVO liep in die fase uit en nam brutaal met de voorsprong van 7-10. MF deed er een schepje bij en bracht de stand op 11-11 bij rust.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was er. Het ging gelijk op en het publiek ging er eens goed voor zitten. Met nog 12,5 minuut te spelen in de tweede helft was het 14-13 voor MF. Een blessure aan AVO zijde bracht AVO uit balans. Na een afgekeurd doelpunt van AVO was het MF dat knap het gaatje sloeg. AVO ging met nog 8 minuten te spelen meer risico nemen in het spel. Mid-Fryslan wist daar wel raad mee en strafte dat hard af. AVO kwam aanvallend er niet meer aan te pas. Eindstand 24-15.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja we balen natuurlijk. We kampten voor de wedstrijd al met een zieke speelster en binnen 1 minuut moesten we al noodgedwongen wisselen. Als dan in de tweede helft nog een basisspeler uitvalt missen we al drie. De uitslag is terecht, we zijn blij dat we partij konden bieden. Iedereen heeft keihard geknokt overigens en deze wedstrijd zeker in de eerste helft goed gespeeld. De blessures hebben nu een beetje de overhand. Ook bij AVO 2 is dat het geval. Dat maakt voor de wedstrijd vandaag niet uit, daar heeft iedereen het naar vermogen gedaan. Maar we hebben hier de aankomende weken last van.

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een hun eerste thuiswedstrijd in de Marsdijkhal. AVO 2 start om 17:40 uur en AVO 1 begint om 19:30 uur. De selectie van De Meervogels uit Zoermeer komt op bezoek. Komt allen!