Van de voorzitter: “Alle mensen bedankt die zich weer hebben ingezet voor onze club”

Home Nieuws Van de voorzitter: “Alle mensen bedankt die zich weer hebben ingezet voor onze club”

De zomer is aanstaande en het is weer tijd voor een nieuwe “Van de voorzitter”.

Vanaf vanmiddag gaan de (meeste) scholen voor een periode van zes weken de deuren sluiten. De meeste trainingen zijn nu afgerond en in de meeste gevallen zijn de teamindelingen bekend. Tijd voor vakantie!

Voor veel jeugdleden (en evengoed volwassenen) is het tevens een einde aan weer een intensief jaar waarin we -we zouden het bijna vergeten- in de winterperiode nog flink geconfronteerd zijn met het coronavirus.
Het virus is niet weg maar we hebben ons er gelukkig beter toe kunnen wapenen en verhouden.

De indruk bestaat dat ook bij een nieuwe golf de maatregelen niet meer zo intens zullen zijn als eerder het geval was (en ook ons aller verenigingsleven raakte).

Hopelijk kunnen we het komende seizoen sporten zoals we dit in het laatste deel zijn geëindigd: zonder belemmeringen (los van afwezigheid indien je ziek was).

Nieuwe korfbalballen en schutterskorven
In de coronaperiode hebben we gemerkt hoe verbonden iedereen is met de club. Leden bleven grotendeels lid, een aantal personen zagen af van de vrijwilligersvergoeding, vrijwilligers hielpen (oa als corona-coördinator) om zo te zorgen dat het sporten zoveel als dit lukte onder de (steeds wijzigende) regelgeving door kon gaan.
Daar zijn we de leden erg dankbaar voor.
We willen onze leden (en ouders, trainers, andere vrijwilligers) bedanken voor die steun en hebben gemeend dit een passende vorm te willen geven.
We hebben de coronatijd als club goed doorstaan. We hebben daardoor ruimte gezien om de club te voorzien van nieuw korfbalmateriaal in de vorm van korfbalballen en ook een 14-tal schutterskorven (zodat we ook in de zaal op elk onze trainingslocaties een aantal hebben).
Afgelopen weken hebben we de nieuwe korven en ballen al mogen zien en zijn er veel van de oude ballen aan leden verkocht.

Bedankje trainers
Onze technische commissie heeft de trainers afgelopen weken bedankt voor hun inzet afgelopen jaar met een “pluim” en een lekkernij.
Een mooie geste voor hen die week in week uit met de spelers de kern vormen van onze club: het aanbieden van onze sport.

Tennis
Ook op het front van tennis zijn er ontwikkelingen rondom de tennislessen. Johan en Angeline de Boer zijn er samen met bestuurslid Bouke Heijda druk mee bezig geweest om de tennislessen weer op te kunnen pakken. Hoewel de puntjes nog op de i moeten hebben we er vertrouwen in dat we vanaf oktober weer tennislessen kunnen aanbieden. In de loop september zullen onze tennisleden hiervan nader bericht ontvangen.

Accommodatiebeheer
Over Johan de Boer gesproken: Johan heeft vele jaren (samen met de klusploeg) onze accommodatie beheerd. Daar zijn we Johan ontzettend dankbaar voor. Johan heeft eerder dit seizoen tijdig aangegeven dat hij dit zal gaan afronden zodat het bestuur op zoek kon naar een nieuwe accomodatiebeheerder. Bouke Heijda en ondergetekende hebben hierover met een aantal personen gesproken.
Naar het zich laat aanzien kunnen we spoedig een nieuwe accommodatiebeheerder presenteren.

Johan heeft de overdracht in orde gebracht en heeft zijn taak nu volbracht: Johan, namens leden en bestuur wil ik je enorm bedanken voor je jarenlange (en vaak onzichtbare) inzet om onze accommodatie in topconditie te houden!

G-korfbal
Afgelopen zaterdag was de laatste training van het seizoen bij onze leden van het G-korfbal. De meeste trainers en G-korfballers waren aanwezig en trainden fanatiek en met plezier!
Wist je dat G-korfbal alweer 20 jaar bestaat in Assen?!
Na de training kwam de groep bijeen om afscheid te nemen van Henk Post. Henk heeft de afgelopen jaren de coördinatie gedaan van het G-korfbal. Samen met de rest van de G-korfbalstaf zet hij zich enorm in om deze groep goede en gezellige trainingen aan te bieden en was daarnaast met de groep vaak op weg naar een van de G-korfbaltoernooien.

Henk: bedankt voor je jarenlange inzet voor deze groep (en voor het G-korfbal in Noord-Nederland)!
Hoewel de G-staf zich eerst prima redt met de trainingen zijn we nog steeds op zoek naar een coördinator voor G-korfbal. Heb je affiniteit met de groep (of wil je je hier graag in verdiepen) en beschik je over organisatorische talenten (je hoeft niet perse een korfbalachtergrond te hebben: in de staf zitten veel capabele korfbalkenners) meld je dan gerust aan. Dat mag via ondergetekende!

Sponsoren  
Ik heb de afgelopen periode een aantal van onze sponsoren (en voormalig sponsoren) mogen bezoeken, in de meeste gevallen met Rudi Smit en Bouke Heijda. We hebben onder meer een bezoek gebracht aan hoofdsponsor YuMe (waar de intentie bestaat om ons ook na seizoen 2022-2023 nog eens twee jaar te ondersteunen, waarvoor dank) en hebben we SKS Fysiotherapie te gast gehad.

SKS heeft nog wat mooie tips voor onze leden om fit te blijven (en: goed uit te rusten!) in de zomervakantie.
Download hier een document voor handige tips om fit te blijven deze vakantie.
We hebben SKS een mooi AVO-shirt kunnen aanbieden welke een mooie plek op hun praktijk heeft gekregen. De samenwerking gaat onverminderd voort en de ons zo bekende Daniël Zonderman zal ook komend seizoen de inloopspreekuren verzorgen. Daarnaast wordt gesproken over een aantal clinics voor onze trainers.

Ondanks de steun van onze sponsoren nemen we ook afscheid van een aantal. Hen willen we van harte danken voor hun inzet en betrokkenheid.
We hopen de komende periode weer een aantal nieuwe partners aan onze club te mogen verbinden: daar zetten we ons voor in!

Vrijwilligers
Vele mensen zijn actief binnen onze club. Er komen ook regelmatig een aantal bij en dat is super!
Denk hierbij aan de kantinecommissie, accommodatiebeheer en de Technische Commissie (voorzitter en enkele nieuwe leden).

Tegelijk hebben we nog steeds wat vacatures.
Naast dat we hier soms mensen rechtstreeks voor benaderen zullen we binnenkort op de website weer een overzicht opstellen met alle vacante plekken. Eerder schreef ik al over de G-korfbalcoördinator.

Daarnaast wil ik u nu alvast niet onthouden de vacatures voor trainerscoördinatoren. We zouden graag zien dat in elk van de leeftijdscategorieën trainers een vraagbaak hebben, die hen ondersteund met trainingsmateriaal, tips over het trainersvak, communicatie en in sommige gevallen vragen over ijvoorbeeld tactiek en opbouw van trainingen. We zouden daar graag ondersteuning bij hebben. Korfbalachtergrond is een pre maar niet noodzakelijk. Mensen kunnen coachen is een belangrijkere competentie.

Ook kunnen we wel wat aanvullingen gebruiken binnen de sponsorcommissie en bij de arbitrage, zoals scheidsrechters (in wording) en begeleiding van jeugdwedstrijdleiders.

Meld je gerust bij me aan!

Goed, tot zover!
Ik wens je namens het bestuur van AVO een hele goede vakantie toe en zie je graag na de vakantie weer op de sportvelden!

Teun Jan Kootstra
voorzitter@avoassen.nl