Afscheid Eusterbrock en Veldkamp als hoofdtrainers

Home Nieuws Afscheid Eusterbrock en Veldkamp als hoofdtrainers

Na 12 seizoenen trouwe dienst nemen Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp afscheid als hoofdtrainers van korfbalvereniging AVO in Assen.

 

Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp nemen aan het eind van dit seizoen afscheid als hoofdtrainers van hun AVO. De gepassioneerde trainers van de club hebben in januari aangegeven dat het huidige seizoen hun laatste seizoen als hoofdtrainers van AVO is.

Beide trainers hebben bij hun oorspronkelijke verenigingen ASKO en VDW-OLS al vele teams onder hun hoede gehad. Twaalf jaar geleden begonnen ze als techniek-trainers van de toen net samenwerkende verenigingen ASKO en VDW-OLS. Ze gaven meermaals per week techniektraining aan de aspiranten- en juniorengroep.

Na twee seizoenen als techniek trainers te hebben gefunctioneerd, zijn Eusterbrock en Veldkamp vijf seizoenen hoofdtrainers van de junioren geweest. Dit was bij de inmiddels tot AVO gefuseerde vereniging. In deze periode zijn ze zowel op het veld als in de zaal met de juniorengroep gepromoveerd van de overgangsklasse naar de hoofdklasse. Voor het eerst in de korfbalhistorie werd daardoor in Assen met de schotklok gespeeld. In het vierde jaar in de zaal werd hun ploeg kampioen van de junioren hoofdklasse. Voor het eerst werden er play-offs in Assen gespeeld: ook een historische gebeurtenis voor AVO. Tevens werd in deze periode ook de juniorenbeker gewonnen.

 

Na vijf seizoenen juniorenstaf zijn Eusterbrock en Veldkamp hoofdtrainers geworden van AVO 1. Gezien de coronaperiode was dit geen makkelijke opgave.
De spelersgroep bleef elkaar en de vereniging trouw. Exact vijf jaar na het succes van de AVO junioren was er weer een hoogtepunt te vieren. Op 16 april 2022 promoveerde AVO 1 in een bomvolle Marsdijkhal naar de Hoofdklasse.

Zowel tijdens de junioren- als seniorenperiode promoveerden naast het eerste team ook het reserveteam. AVO A2 ging van de tweede klasse naar de overgangsklasse en AVO 2 promoveerde naar de reserve-overgangsklasse.

 

Eusterbrock en Veldkamp: “Wij gaan het wat rustiger aan doen. Het is goed dat onze spelersgroep op eigen benen gaat staan. De groep is sterk en kan hierdoor nog sterker worden. Ze blijven de club en elkaar trouw. Dit is weer een stap in het proces. We hebben enorm veel vertrouwen in onze selectie/spelers en iedereen die eraan bijdraagt. De selectie kan de aankomende jaren nieuwe avonturen gaan beleven. Hier gaan wij zeker van genieten als supporters.”

Eusterbrock en Veldkamp hebben zich twaalf seizoenen lang (waarvan 10 seizoenen lang meer dan 4 dagen per week) ingezet voor AVO. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en successen van hun teams en de club. Vele (ook voormalig AVO-)spelers zijn door hen opgeleid en een aantal van hen zien we acteren bij de Korfballeague-verenigingen.Trainer/coach Reinier Meints heeft ook aangegeven te stoppen. Hij was jarenlang trainer/coach van AVO 2.  Onder zijn leiding is AVO 2 gepromoveerd naar de reserve Overgangsklasse in de zaal. Op het veld staat de ploeg bovenaan in de reserve Overgangsklasse.

 

Het bestuur van AVO wil de trainers bedanken voor hun tomeloze inzet en is blij dat alle drie bij de vereniging betrokken blijven. Met de invulling van de staf voor volgend seizoen is de vereniging drukdoende, in samenwerking met de spelers.

 

Foto Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie