Nieuw technisch beleid rondom selectiebeleid en Jeugd

Home Nieuws Nieuw technisch beleid rondom selectiebeleid en Jeugd

Bericht van de Technische Commissie

Op de ALV 2023 is door het bestuur een heldere visie en verenigingsbeleid gepresenteerd.
In aansluiting daarop heeft de Technische Commissie (TC) een Selectieprotocol Senioren en een Technisch Beleid Jeugd ontwikkeld.

De wenselijkheid daarvan zit hem er in dat er nu eenmaal heel veel factoren een rol spelen.
Om er maar een paar te noemen; wedstrijd vs breedte, plezier vs prestatie, ontwikkeling van jeugd maar ook talent, etc etc. De Tc streeft er met dit beleid naar om zo veel als mogelijk al deze factoren te combineren waar het gaat om teamindeling.

Dit beleid is nieuw waardoor er zaken wat anders gaan dan we de afgelopen jaren gewend waren.

Wij menen echter dat deze nieuwe vorm van (door)selecteren meer recht doet aan talent, individuele ambitie en ontwikkeling en bijdraagt aan de verenigingsdoelstellingen.

De TC waakt dat daarbij de belangen van de individuele spelers, de diverse teams en de verenigingsdoelstellingen scherp in de gaten gehouden worden.
Er is een scheiding gemaakt tussen het selectieprotocol voor de jeugd en de senioren. Naarmate spelers ouder worden, zal richting de overgang naar de senioren de focus langzaam aan verschoven worden van ontwikkeling en plezier naar ontwikkeling en prestatie ( zonder daarbij plezier uit het oog te verliezen natuurlijk).

Immers is een van de doelstellingen om met onze vlaggenschepen S1, A1 en B1 zo hoog mogelijk te spelen.

Het volledige Selectieprotocol Senioren en het Technisch Beleid Jeugd is te vinden onder het menu Vereniging – Visie en Beleid (of ga rechtstreeks naar Selectieprotocol Senioren en het Technisch Beleid Jeugd).