AVO 1 sluit competitie af met gelijkspel tegen OWK! AVO 2 wint!

Home Nieuws AVO 1 sluit competitie af met gelijkspel tegen OWK! AVO 2 wint!

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen op het programma voor de selectie van AVO. AVO 1 ging op bezoek bij het lastige OWK. AVO 1 draaide, na een lastig begin, een prima zaalseizoen en handhaafde zich knap in de Overgangsklasse. AVO 2 ging op bezoek bij Hoogkerk 2. Voor AVO 2 was het zaak deze wedstrijd te winnen. Kampioen Nic. 3 had namelijk recent bij de KNKV aangegeven niet te willen promoveren naar de Overgangsklasse. De strijd om promotie ging tussen K.V. Heerenveen 2 en AVO 2. Waarbij K.V. Heerenveen in het onderlinge voordeel was. Conclusie AVO 2 moest winnen en Heerenveen 2 moest minimaal een punt laten liggen.

AVO 2 deed wat het moest doen. Tot de rust ging het in Hoogkerk redelijk gelijk op, maar na de rust maakte AVO het verschil. Eindstand 20-24. Heerenveen bleek inmiddels ook gewonnen te hebben, dus promoveren zij naar de reserve Overgangsklasse.

De wedstrijd van OWK 1 tegen AVO 1 stond onder leiding van Ronald Munneke en Dirk Jan Dolfing. In een voornamelijk door AVO supporters gevulde sporthal in Leek begon de wedstrijd exact om 17:30 uur. Het was OWK dat gelijk 2x op rij scoorde maar AVO gaf partij. 2-2 na 5 minuten spelen. OWK gaf gas en scoorde 4x op rij 6-2. Bij 8-4 had AVO wat moeite om tot scoren te komen en het geluk was ook niet aan AVO zijde. Toch bleven de Assenaren verdedigend prima op de been en gaf het de aanval kansen om in de afronding te komen. Via 8-6 werd het 11-9 waarna 13-9 maakte en 15-11. Het slot akkoord voor rust was voor AVO. 15-13 rust.

De tweede helft was het AVO dat uit de startblokken schoot en maakte via twee fraaie doelpunten 15-15. OWK maakte nog 16-15 maar daarna was het AVO dat door snel combinatiespel en veel verdedigende druk uitliep naar 16-20. Hierna stokte het even bij de Assenaren en OWK kwam knap terug tot 19-20. Het was stuivertje wisselen tot 24-24. De laatste minuut ging in en AVO scoorde de 24-25. Via een rake afstandstreffer maakte OWK de gelijkmaker. AVO kreeg nog eenmaal de kans in de aanval maar kon niet meer tot scoren komen. 25-25 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “OWK is een goeie ploeg, dus we waren er op gebrand om ook zelf een goede wedstrijd te spelen. We kunnen van dit soort wedstrijden leren en beter worden. Eerste helft laten wij ons toch afleiden door het arbitrale duo. Met name door de scheidsrechter. Dat moeten we niet doen. We moeten leren dat wij niks kunnen veranderen aan de kwaliteit van de scheidsrechter. In de tweede helft ging dat prima en dan zie je dat we zeer goed weerstand kunnen bieden. OWK is een goede en stabiele ploeg met veel ervaring. We hebben het ze lastig gemaakt en AVO en OWK hebben er een wedstrijd van gemaakt. Dat is een compliment aan beide ploegen. Nu gaat de focus op het veld. We gaan proberen om op het veld, ondanks dat het lastig wordt, in de Overgangsklasse te blijven. We maken elke week stappen en hopen dat op het veld door te kunnen zetten.”

OP ZATERDAG 20 APRIL A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE DE EERSTE (THUIS)WEDSTRIJD WEER OP HET VELD. VOOR AVO 1 BARST DE STRIJD TEGEN DEGRADATIE DAN LOS. OM 16:00 UUR ONTVANGEN DE ONZEN WIT-BLAUW KAMPEN 1. VOORAF SPEELT AVO 2 TEGEN DE MEEUWEN 2. DEZE WEDSTRIJD BEGINT OM 14:30 UUR.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie