AVO 1 wint van Amicitia, AVO 2 gaat in de laatste seconde onderuit

Home Nieuws AVO 1 wint van Amicitia, AVO 2 gaat in de laatste seconde onderuit

Voor de selectie van AVO stond er afgelopen weekend de tweede thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie op het programma. Onze selectie ontving de selectie van Amicitia uit Vriezenveen. Beide ploegen kwamen elkaar op het veld ook tegen en daar was AVO de winnaar. AVO 1 vecht met Amicitia op het veld om lijfsbehoud. Aangezien beide ploegen elkaar in deze zaalcompetitie ook treffen is het belangrijk om de punten in Marsdijk te houden.

AVO 2 speelde de eerste helft een prima pot. Om mee te doen om de bovenste plekken in de reserve eerste klasse was het wel goed geweest om deze wedstrijd in winst om te zetten. In de rust stond AVO nog aan de goede kant van de score. In de tweede helft liet Amicitia zien over veerkracht te beschikken. Langzaam kropen de gasten uit Vriezenveen dichterbij. In de laatste seconden maakten zij de winnende treffer. 25-26.

De wedstrijd van AVO 1 stond in het teken van afstand nemen of bijblijven. AVO had 1 punt en Amicitia had 3 punten uit de vorige 2 wedstrijden behaald. Amicitia kon bij winst afstand nemen van AVO op de ranglijst.

Om precies 19:30 uur floot het scheidsrechters koppel Bruining met zijn assistent Menken voor het begin van de wedstrijd. AVO kwam binnen 20 seconden op 1-0. Maar het was hetzelfde AVO dat direct vanaf de bank constateerde dat Amicitia niet in de juiste opstelling stond, welke je voor elke wedstrijd verplicht moet inleveren. Het eerste wapenfeit van coach Ligt van Amicitia om AVO uit de wedstrijd te halen. Opnieuw werd er begonnen met een stand van 0-0. AVO liet zich niet gek maken en deed wat het daarvoor ook al deed. 1-0. Er werd om en om gescoord tot 5-4. AVO begon dus voortvarend en waar het vaak moeite heeft in de beginfase, was daar nu geen sprake van. Amicitia scoorde 3x op rij. 6-7. Het werd een helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagt waren. Rust: 15-16.

In de tweede helft weerde AVO zich kranig en kwam nog beter in de wedstrijd. Amicitia scoorde de eerste 2 goals via de strafworpstip. Maar het waren de spelers van AVO die na de 17-18 extra gas gaven om de wedstrijd te doen kantelen. Er werd 2x een serie van 4 goals gemaakt waar Amicitia alleen door 2 goals wat terug kon doen. Het was 25-21 met nog een dikke 5 minuten op de klok. AVO speelde de wedstrijd prima uit. Telkens als Amicitia dacht dichterbij te komen scoorde AVO de tegengoal. Het was een spannende en prima tweede helft. Eindstand 28-24.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Je ziet dat wanneer we de eerste helft ook gewoon mee kunnen in de wedstrijd, dan kunnen we deze op het eind naar ons toetrekken. Het is mooi dat we in de Marsdijkhal weer 28 goals maken. Het is wel een beetje trainersjargon, maar we doen het elke week beter. Dat zie je ook aan onze spelers, die worden beter. Maar hiermee zijn we er nog lang niet. Volgende week moeten we uit naar Nic. Dat is weer een hele andere ploeg en wedstrijd. We zullen ook daar weer stappen gaan maken en strijden. Elke week worden we beter. Of we nou winnen of verliezen. Maar deze overwinning is dik verdiend en goed voor ons en voor onze spelers. Hiervoor komen de mensen naar de hal en trainen we elke week hard.”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG SPEELT DE AVO SELECTIE TEGEN NIC 1 EN NIC 3 IN HET ALFA COLLEGE IN GRONINGEN. (KARDINGE). DE WEDSTRIJD VAN AVO 2 START OM 18:40 EN DE WEDSTRIJD VAN AVO 1 OM 20:00 UUR.