AVO 2 blijft op koers, Hoofdmacht verliest in Dronten!

Home Nieuws AVO 2 blijft op koers, Hoofdmacht verliest in Dronten!

Afgelopen zaterdag 13 oktober speelde de AVO selectie weer een uitwedstrijd. Beide wedstrijden werden om 15:30 uur gespeeld op verschillende locaties. AVO 2 nam het in Almelo op tegen AKC 2. AVO 1 speelde in Dronten tegen het lastige ASVD.

De wedstrijd in Almelo werd door AVO 2 vrij eenvoudig omgezet in 2 punten. De reserves namen direct het initiatief en kwamen eigenlijk niet in gevaar. 16-18 eindstand. AVO 2 staat nu samen met SCO 3 bovenaan in de reserve eerste klasse. En laat het de stugge friezen zijn, die aankomende zaterdag op bezoek komen in Marsdijk.

De wedstrijd van AVO 1 in Dronten werd om 15:30 uur gespeeld. AVO 1 heeft vorige week de eerste punten van het seizoen gepakt en ook de doordeweekse bekerwedstrijd werd gewonnen. Tegenstander ASVD schurkt tegen de eerste plekken aan, daar waar AVO zich moet richten op handhaving in de overgangsklasse.

Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter Meijer met zijn assistent Van Houwelingen voor het begin van de wedstrijd. ASVD liet direct zien dat ze over een completere ploeg beschikken dan AVO. AVO had moeite om het vooraf bedachte strijdplan ten uitvoer te brengen. Via 2 strafworpen kwam ASVD op 2-0. AVO schoot terug 2-1. Hierna was het ASVD die de stand via 2 rake schoten op 4-1 bracht. AVO deed via de strafworpstip wat terug. 4-2. ASVD schoot weer 2x van dichtbij raak. Na de time-out van AVO was het wederom ASVD die 2x scoorde via een doorloopbal en kort schot. Binnen het kwartier was de stand 8-2 in het voordeel van de Drontenaren. Vanaf dat moment begon AVO wat te herstellen maar kon aanvallend geen vuist maken. Verdedigend werd er wel orde op zaken gesteld. Met een stand van 11-5 werd de kleedkamer opgezocht.

Direct na rust was het ASVD dat direct 2x op rij scoorde. AVO deed het zelfde terug en scoorde ook 2x op rij. In de tweede helft ontpopte zich een gelijk opgaande strijd. Waarbij opgemerkt moet worden dat ASVD over de hele linie beter was. AVO bleef knokken tot het einde, maar de opgelopen achterstand werd nimmer ingehaald. Telkens als AVO op 4 verschil kwam scoorde ASVD gelijk tegen. Bij een stand van 24-16 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Tsja wat moet je er van zeggen. In het eerste kwartier geven we verdedigend de wedstrijd weg. Dan sta je weer tegen een achterstand aan te kijken en is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. We hadden een prima voorbereiding en wisten wat er zou komen. We kunnen zo’n voorbereiding schijnbaar niet omzetten in uitvoering. Dat is wel teleurstellend. Na die fase bleven we met elkaar knokken en ging het niet slecht. Dat is wel positief dat we er voor blijven gaan, dan zie je dat je gewoon wedstrijd kunt maken. Daarom is de teleurstelling over het eerste kwartier ook groot.”

AANKOMENDE ZATERDAG 20 OKTOBER KOMEN 2 KOPLOPERS NAAR SPORTPARK MARSDIJK! OM 14:10 NEEMT AVO 2 HET OP TEGEN KOPLOPER SCO 3 EN OM 15:30 NEEMT AVO 1 HET OP TEGEN DE NUMMER 1 VAN DE OVERGANGSKLASSE SPARTA ZWOLLE. BEIDE PLOEGEN HEBBEN UW SUPPORT HARD NODIG.

 

Archief foto: Minkes Models