AVO 2 doet goede zaken en pakt de koppositie

Home Nieuws AVO Senioren AVO 2 doet goede zaken en pakt de koppositie

ZKV (Za) 1 – AVO 1, 22 – 26  (13-5-2018)

Na twee korfballoze weekends reisde AVO 1 af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen ZKV 1. Voor beide teams waren de belangen groot in deze bizarre competitie. Zeer theoretisch kunnen de Assenaren nog kampioen worden, maar ze hebben dan de hulp van andere teams nodig. Maar er is ook nog kans op degradatie en ook de Zaandammers zijn nog niet veilig. De thuisclub staat bekend als een tegenstander waartegen het vooral in hun eigen omgeving moeilijk spelen is met enkele met scherp schietende mannen in het team. Bij AVO was Daniël Zonderman niet inzetbaar i.v.m. een blessure. Voor hem in de plaats speelde Marco Zegwaard zijn eerste wedstrijd in de basis van AVO. Ook Joss Abbingh was nog geheel inzetbaar en begon aan de kant, maar werd in de tweede helft in een tactische wisselcarrousel nog wel werd ingezet. ZKV maakte al snel duidelijk wat hun bedoeling was. Na hunopeningstreffer nam AVO een 1 – 3 voorsprong maar de thuisclub kwam goed terug en tot de twintigste minuut ging de score tot 7 – 7 bijna om en om. AVO zat goed in de wedstrijd en had het betere van het spel omdat het Asser dameskwartet meer kwaliteit heeft dan hun Zaanse opponenten. De doelpunten van ZKV werden alle door de heren geproduceerd.  Bij AVO kwamen veertien van de Asser doelpunten uit handen van de dames. In het laatste kwartier van de eerstehelft sloeg AVO haar slag door naar een 7 – 12 voorsprong uit te lopen. De thuisclub deed nog wel wat terug maar de rust ging in bij een verdiende 10 – 14 stand. Na de rust was het ZKV dat furieus uit de kleedkamer kwam want in drie minuten brachten zij de achterstand terug naar 12 – 14. AVO pakte de wedstrijd weer energiek op en scoorde in vier minuten vijfmaal, 12 – 19. De Assenaren bleven op hun hoede en al kwam ZKV nog wel terug naar vier punten achterstand, steeds nam AVO weer het initiatief om de voorsprong veilig te stellen door deze weer uit te bouwen. Uiteindelijk floot het leidende duo de wedstrijd bij de stand 22 – 26 af. De doelpuntenmakers bij AVO waren: Marlou Kuiper 7x, Veerle Stougie 5x, Marco Zegwaard en Marko Dolsma beiden 4x, Bas Lammerts 3x, Marit Smit, Viola Bebingh en Joss Abbingh allen 1x. De volgende wedstrijd van AVO 1 is i.v.m. Pinksteren pas op zaterdag 26 mei. Dat is tevens de laatste thuiswedstrijd van AVO 1 van dit seizoen. De wedstrijd tegen Heerenveen 1 begint om 15;30 uur op het veld aan de Martin Luther Kingweg.

Amicitia 3 – AVO 2,  17 – 27 (125-2018)

Voor AVO 2 kan er nog wel wat moois groeien uit de competitie in dit seizoen. Tegen Amicitia 3 uit Vriezenveen konden belangrijke punten worden verdiend. En dat leek op deze zonnige zaterdagmiddag ook te gaan gebeuren want na elf minuten spelen had AVO al een 0 – 4 voorsprong opgebouwd. Het jeugdige AVO 2 had zich uitstekend op de tegenstander ingesteld en een grote overwinning leek al in de maak. Maar drie doelpunten op rij in evenveel minuten bracht beide teams bijna weer naast elkaar.  AVO schrok er even van en dacht aan de zeer verrassende overwinning die de thuisploeg twee weken eerder bij de koploper had geboekt. Want door dat resultaat zijn de Assenaren zelfs weer serieus kanshebber voor de titel. Even schrikken dus toen het 3 – 4 werd. AVO zag het gevaar en bleef geconcentreerd de tegenstander verdedigend onder druk houden met een sterke rebound en door het tempo in de wedstrijd te houden. Dat leverde resultaat op en hoewel de thuisploeg na 3 – 6 toch nog even terug kwam liep AVO uit naar een riante 4 – 12 voorsprong. Het verschil in kwaliteit was duidelijk al bleef Amicitia altijd aandringen en werd de moed nooit opgegeven. Bij rust was de score opgelopen tot 10 – 16. Na de rust werd de voorsprong van AVO door twee snelle doelpunten verkleind naar 12 – 16 maar de bezoekers hielden het initiatief en speelden de wedstrijd gecontroleerd uit naar een verdiende 17 – 27 eindstand. Mede door de overige resultaten van dit spelweekend is AVO 2 opgeklommen naar de eerste plaats in de tussenstand. De doelpunten van AVO werden gescoord door: Jostein Scheffer 8x, Maaike Koster en Riccardo Sloot beiden 4x, Jesse Sijbring 3x, Marijke Popken, Laura Sloot en Bas Bleumer allen 2x, Naomi Elzenaar en Jesse Scheffer beiden 1x. De volgende, tevens de laatste thuiswedstrijd, is op zaterdag 26 mei in Assen tegen het verrassende Heerenveen 2. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Martin Luther Kingweg.