AVO 2 is kampioen en promoveert! Hoofdmacht pakt volle buit in Zwolle

Home Nieuws AVO 2 is kampioen en promoveert! Hoofdmacht pakt volle buit in Zwolle

Afgelopen weekend was het finale weekend voor de selectie van AVO. De zoveelste finale dit seizoen. AVO 2 kon bij wint op De Parabool kampioen worden en voor de tweede keer dit seizoen promoveren. AVO 1 moest, om uit de onderste plaatsen te blijven, winnen van directe concurrent Sparta Zwolle.

AVO 2 speelde om 14:05 uur een uitwedstrijd tegen Parabool 2. AVO 2 starte niet scherp. Aanvallend vielen de doelpunten nog niet. Verdedigend had AVO 2 de touwtjes aardig in handen. De ruststand was dan ook 4-6 in het voordeel van de Assenaren. Na rust ging het los bij AVO. Het ging van 4-6 naar 4-11. Het gat was geslagen. De Parabool kwam nog iets terug tot 7-12. AVO speelde de laatste 15 minuten goed uit. De titel en daarmee promotie naar de reserve Overgangsklasse is een feit! AVO 2 is kampioen! Eindstand 8-19.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters koppel Benedictus en De Leeuw voor het begin van de wedstrijd Sparta Zwolle 1  – AVO 1.  De ploegen waren aan elkaar gewaagd. AVO verdedigde scherp en Sparta Zwolle had moeite om de kof te vinden. AVO kreeg aanvallend ook vele kansen maar wist deze niet om te zetten in goals. Na 15 minuten spelen stond er dan ook een 4-3 stand op het scorebord. Het kwartier voor rust kwamen de ploegen enigszins los. AVO kwam iets beter in het aanvalsspel en hield verdedigend controle. Met een 9-9 stand werd er gerust.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gaven de ploegen elkaar geen meter speelruimte. Het was 14-14 en steeds als Sparta Zwolle 2 voorkwam kwam AVO langszij. Het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde direct hetzelfde. AVO nam de voorsprong maar Sparta Zwolle trok de stand weer gelijk. Een spannende laatste 10 minuten braken aan. AVO zette nog 1x aan en nam twee punten afstand. De laatste minuten werd deze 18-20 voorsprong met verve verdedigd. Eindstand 18-20.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Nou allereerst is ons tweede team vandaag kampioen geworden. Dat is geweldig voor onze selectie en zeker voor de spelers van AVO 2. We promoveren dit seizoen drie keer met onze eigen vereniging en eigen spelers. Daar zijn we enorm trots op! Hard werken en trainen wordt altijd beloond. De wedstrijd van AVO 1 in Zwolle kunnen we kort over zijn. Er waren wat verbeterpunten, maar we hebben met iedereen die hier was gevochten als leeuwen. Ook dat kunnen we als selectie, als het nodig is keihard er voor knokken. We zitten in een rare poule. Rechtstreekse degradatie is nu niet meer mogelijk. We zijn door de uitslagen nog steeds niet veilig. Dat wil zeggen, we kunnen nog op plek 7 eindigen en dan moeten we een beslissingswedstrijd spelen om te handhaven. Wat moet dat moet, maar dat willen we wel proberen te voorkomen. We hebben dat zelf in de hand gelukkig en zijn alleen afhankelijk van onszelf. Met de winst in Zwolle hebben we een goede stap gezet.”

VOLGENDE WEEK IS DE SELECTIE VRIJ. OP ZATERDAG 11 JUNI SPELEN AVO 1 & 2 EEN THUISWEDSTRIJD. DE LAATSTE THUISWEDSTRIJD DIT SEIZOEN. DE SELECTIE VAN NKC UIT NJVERDAL KOMT NAAR ASSEN. AVO 2 START OM 15:30 UUR.

DE FINALE VOOR RECHTSTREEKSE HANDHAVING VAN AVO 1 BEGINT OM 17:00 UUR. KOMT ALLEN NOG EEN KEER DIT SEIZOEN NAAR MARSDIJK OM OOK DE LAATSTE THUISWEDSTRIJD ONZE SELECTIE TE STEUNEN.