AVO 2 maakt titelaspiraties waar! Hoofdmacht stunt niet in Putten

Home Nieuws AVO 2 maakt titelaspiraties waar! Hoofdmacht stunt niet in Putten

Afgelopen weekend moest de selectie van AVO, apart van elkaar, een uitwedstrijd spelen. AVO 2 nam het in Vriezenveen op tegen Amicitia 2. Een tegenstander die ook bovenin mee doet. AVO 1 ging na het verlies van vorige week op bezoek bij titelkandidaat en ongeslagen koploper De Meeuwen 1. De Meeuwen tegen AVO zijn altijd beladen, fanatieke wedstrijden.

Amicitia 2 – AVO 2 was een wedstrijd die gedurende het eerste gedeelte gelijk opging. AVO kwam niet van Amicitia af. Amicitia nam een aantal keer brutaal de voorsprong. In de tweede helft werd het verschil gemaakt. En ondanks dat de wedstrijd in de eerste helft een ander beeld gaf, lief AVO in de eindfase gemakkelijk uit. Eindstand 13-18.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechter Metz voor het begin van de wedstrijd De Meeuwen 1  – AVO 1.  De ploegen waren aan elkaar gewaagd. AVO verdedigde scherp en Meeuwen had moeite om de kof te vinden. AVO kreeg aanvallend kans op kans maar wist deze niet om te zetten in goals. Ook de 3 vrijeballen en 2 strafworpen gingen mis. Na een kwartier spelen was het 3-2 in het voordeel van Meeuwen. Voor rust kwamen de ploegen enigszins los. De Meeuwen speelde zich onder de druk van AVO uit en de ballen vielen. AVO creëerde veel en scoorde mee. Rust 10-7.

De tweede helft van de wedstijd begon met wederom een goal voor De Meeuwen. De Meeuwen was scherp uit de kleedkamer gekomen en ging fel de duels met AVO aan. AVO liet zich niet van de wijs brengen en speelde stug door. Het scorende probleem speelde ook de tweede helft parten. Terwijl AVO steeds dichterbij sloop, was het Meeuwen dat met rake schoten de wedstrijd besliste. De laatste minuten was om des keizers baard. Eindstand 21-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Als je 14 doelpunten maakt, win je niet van de nummer 1 in de Overgangsklasse. Wij hebben qua spel op ons max gespeeld in de eerste helft. Veel gecreëerd, maar als je 3 strafworpen en een handvol vrijeballen mist, doe je jezelf erg tekort. Een vak schoot bijzonder slecht, terwijl ze erg goed creëerden. Op een gegeven moment breekt dat je op en verlies je steeds meer grip op je spel. Daarom was de uitslag wel degelijk terecht, maar eigenlijk te dik.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN THUISWEDSTRIJD. TEGENSTANDER VOOR AVO 1  IS ZAALHOOFDKLASSER SPARTA ZWOLLE. AVO 2 NEEMT HET OP TEGEN DE GRONINGER STUDENTEN VAN DE PARABOOL. WEDSTRIJDEN ZIJN OM 15:30 UUR EN 17:00 UUR OP SPORTPARK MARSDIJK.