AVO 2 neemt koppositie over, hoofdmacht verkoopt zijn huid duur!

Home Nieuws AVO 2 neemt koppositie over, hoofdmacht verkoopt zijn huid duur!

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO de wedstrijd tegen SCO 3 en SPARTA ZWOLLE 1 op het programma. Beide bezoekende ploegen waren de koploper in hun klassen. AVO wist dat het vandaag aan de bak moest.

AVO 2 begon om 14:10 en er ontwikkelde een gelijk opgaande strijd. Het fysieke en stugge SCO 3 wist de jongelingen van AVO aardig onder de duim te houden. In de tweede helft liep AVO echter telkens 2/3 doelpunten uit en bleek de betere ploeg te zijn. De overwinning brengt AVO 2 aan kop in de reserve eerste klasse.

Om 15:30 uur was het de beurt aan de hoofdmacht. AVO had alleen de wedstrijd thuis tegen Amicitia gewonnen en staat onderaan in de landelijke Overgangsklasse. Koploper SPARTA uit Zwolle is een complete ploeg die door hun lange heren vaak beslissende aanvallen kan uitspelen en vergaart hierdoor bijna elke week punten. Het was de nummer laatst tegen de nummer 1 van de ranglijst.

Om precies 15:30 uur floot leidende scheidsrechter Baerends, normaal gesteund door zijn assistent de heer Bruggeman, maar deze was geblesseerd, voor het begin van de wedstrijd. Via 1-1 pakte Sparta de 1-2. AVO scoorde door goed spel direct 3x op rij en nam brutaal de leiding met 4-2. Via 4-4 bracht AVO de stand op 5-4. Nu waren het de Zwollenaren die via goed spel 3x op rij scoorden. 5-7. AVO deed wat terug 6-7. De wedstrijd ging gelijk op en zo werd ook de ruststand van 7-8 bereikt.

Na rust scoorde SPARTA gelijk 2x achter elkaar. 7-10. AVO knokte zich terug, bleef vechten en hierdoor trok het de stand gelijk. 10-10. Via 11-11 nam AVO de voorsprong 12-11. Het publiek ging er eens goed voor zitten. 12-12 maar AVO nam weer de leiding 13-12. Er waren nog 12 minuten te spelen. Twee scores achter elkaar brachten SPARTA aan de goede kant van de score. 13-14. Om en om werd er gescoord en AVO knokte zich terug tot 15-15. Sparta Zwolle scoorde vlak voor tijd de bevrijdende 15-16. AVO nam enige risico’s om er een punt uit te slepen. Dit werd vakkundig uitgespeeld door SPARTA en brachten de eindstand op 15-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We bleven volharden en werken voor elkaar. Dan zie je ook dat we het elke ploeg moeilijk kunnen maken. We hadden vandaag in de schoten niet altijd even geluk. Dat moeten we ook afdwingen. Het is goed om te zien dat we blijven gaan en dat ook het publiek hier onze ploeg gewoon steunt. Het is jammer dat we dat nog niet om kunnen zetten naar punten.”

ZATERDAG 27 OKTOBER SPEELT DE AVO SELECTIE WEER EEN UITWEDSTRIJD. AVO 2 GAAT IN RUINERWOLD OP BEZOEK BIJ KIOS 2. START 14:00 UUR. AVO 1 GAAT OP BEZOEK BIJ DE HOEVE 1. DE WEDSTRIJD BEGINT OM 15:30 UUR IN DE HOEVE.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie