AVO 2 pakt belangrijke punten in Nijeveen

Home Nieuws AVO 2 pakt belangrijke punten in Nijeveen

Achrief foto, RODA-Fotografie

NKC ”51 1 – AVO 1,   27 – 23 (d.d. 04-3-2017)

In Nijverdal was AVO 1 zaterdagavond niet opgewassen tegen de fanatieke thuisclub die voor haar laatste kansen tegen degradatie speelde. O.l.v. een jeugdig scheidsrechterskoppel werd het geen mooie wedstrijd maar de thuisclub wist deze soms draak van een wedstrijd wel te winnen. In de derde minuut viel de openingstreffer door NKC “51. In hoog tempo en met veel agressie werd AVO in de beginfase aan de kant gezet, (soms letterlijk). Een 3 – 0 voorsprong was het gevolg voordat de Assenaren iets terug konden doen. NKC ging door in haar flow en liep in de eerste vijftien minuten uit naar een 7 – 2 voorsprong. Daarna was het magazijn bij de thuisclub even leeg en was het AVO dat in sterke acht minuten de score omdraaide, 7 – 8. Maar NKC herpakte zich en liep opnieuw uit met vier doelpunten op rij, 11 – 8. De Assenaren waren niet in staat om zich aan de fysieke aanpak en de grote verdedigende  druk van NKC te ontworstelen. Na de rust die bij de stand 12 – 9 was ingegaan bleven beide teams aanvankelijk om en om scoren tot de stand 18 – 14. Toen trok een rally van vier Asser doelpunten de stand weer gelijk, 18 – 18. De drive om te moeten winnen gaf de blauwwitte formatie uit Nijverdal echter voldoende kracht om opnieuw uit te lopen en die achterstand heeft AVO niet meer kunnen overbruggen. De kansen van AVO werden afgerond door: Reinier Meints, 7x, Adriaan Dusee 4x, Lieneke Pries, Bas Lammerts en Job Bakker ieder 3x, Joline Joling, Laura Sloot en Marije Lunshof ieder 1x. Door dit resultaat eindigt AVO 1 in de competitie bij de bovenste vier teams waarin koploper KVA opnieuw kostbare punten verloor tegen Groen Geel 1. Onderin zullen NKC “51 1 en AKC (Al) 1 moeten uitmaken wie er rechtstreeks zal degraderen. Dat kan dit weekend al bekend zijn. Volgende week speelt AVO 1 haar laatste wedstrijd van deze zaalkorfbalcompetitie tegen AKC (Al) 1. Deze wedstrijd in de Marsdijkhal in Assen begint zondag 12 maart om 15:00 uur.

DOS ”46 3 – AVO 2,  17 – 24  (d.d. 04-3-2017)

Voor AVO 2 stond er in deze wedstrijd veel op het spel, want  met nog twee wedstrijden te gaan is AVO 2 nog niet veilig. De punten zijn broodnodig en hoewel AVO 2 de laatste twee wedstrijden had gewonnen, wil men niet afhankelijk worden van de resultaten van de concurrerende teams. Er lag dus een zware opgave in Nijeveen waar hun derde team twee punten meer had verzameld dan AVO 2. Het begin was voor de thuisclub waarna AVO 2 beter in het spel kwam en de thuisclub kon volgen.

De ruststand was 12 – 11 en er leek nog van alles mogelijk. Na de rust was het echter AVO 2 dat de wedstrijd bepaalde en uitliep naar 12 – 17. Bij DOS had men tot dat moment de opening van de korf nog niet kunnen vinden. AVO 2 verdiende door gecontroleerd verdedigen en aanvallen deze voorsprong ook. Langzaam werd de score uitgebouwd en toen DOS “46 3 toch begon te scoren hadden de Assenaren al een groot gat geslagen. De eindstand werd bepaald op 17 – 24 en met deze overwinning heeft AVO 2 wat meer ruimte gekregen en wacht in spanning af wat de concurrenten doen. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd in de Marsdijkhal in Assen tegen koploper Wageningen 2. Deze wedstrijd begint zondag 12 maart om 13:30 uur.