AVO 2 pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Home Nieuws AVO Senioren AVO 2 pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

AVO 1 – KVA 1,  24 – 28  (d.d. 05-02-2017)

Met nog vier wedstrijden in de zaalkorfbalcompetitie te spelen is AVO 1 in veilige haven. Maar na het verlies van vorige week in Wormer tegen Groen Geel 1 is ook het kampioenschap uit het zicht verdwenen. Dat heeft er to geleid dat AVO 1 zondagmiddag in een sterk gewijzigde opstelling speelde. Dit ten faveure van AVO 2 dat de punten nog hard nodig heeft. Zo was AVO 1 op vijf plaatsen gewijzigd en speelden Rianne Echten, Daniël Zonderman en Viola Bebingh, (terug na een langdurige blessure), in AVO 2. Koploper KVA 1nam al snel een 0 – 3 voorsprong voordat AVO wist te scoren. Maar door het enthousiasme waarmee AVO het team uit Amstelveen te lijf ging werd het verschil niet groter dan twee doelpunten en dat wist AVO tot de rust ook zo te houden, 11 – 13.

Na de rust kwam AVO uitstekend uit de startblokken en binnen vijf minuten was de stand gekanteld door zes doelpunten van AVO tegenover twee van de gasten, 17 – 15. AVO wist deze voorsprong goed vast te houden totdat KVA na 19 – 17 toch weer gelijk wist te maken, 19 – 19. Vanaf dat ogenblik ging de score om en om en pas bij 21 – 21 bracht een run van vier doelpunten van KVA de stand op 21 – 25. Opnieuw kwam AVO weer terug maar bij 24 – 26 met nog een minuut of twee te gaan was de tijd te kort om er nog een beter resultaat van te maken en rondde KVA de wedstrijd af bij 24 – 28. Volgende week zaterdag kunnen de bezoekers in Amstelveen al kampioen worden in deze Overgangsklasse. Voor AVO restte wel het verlies van deze wedstrijd maar het team verdient een groot compliment voor de wijze waarop werd gespeeld en de strijdlust waarmee dit gebeurde. Volgende week zondag speelt AVO 1 tegen Mid-Fryslân 1. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in de Marsdijkhal, zondag 12 februari, aanvang 14:30 uur.

AVO 2 – KVA 2,  18 – 17  (d.d. 05-02-2017)

AVO 2 speelde vanmiddag tegen KVA 2 dat met twee punten minder en met een wedstrijd minder gespeeld bijna onder in deze competitie stond. Met een team met een aangepaste samenstelling moest geprobeerd worden om van KVA 2 te winnen om zo de degradatiezone te kunnen verlaten. Dat ging in deze wedstrijd echter maar moeizaam omdat ook KVA voor haar kansen vocht. Na een 0 – 2 achterstand was het na dertien minuten spelen nog maar 2 – 4. Pas toen kon AVO door vier doelpunten op rij wat afstand nemen, 6 – 4. Er werd hard gewerkt, strak verdedigd maar slecht geschoten. Bij rust was KVA weer op voorsprong gekomen, 7 – 8. Ook na de thee was er weinig in het spelbeeld veranderd en liep AVO steeds tegen een achterstand aan te kijken. Pas vanaf de tiende minuut werd AVO schotvaardiger en dat was hard nodig want de assenaren keken tegen en 9 – 12 achterstand aan. AVO 2 maakte in luttele minuten gelijk, 12 – 12 en vanaf dat moment kwamen de beide teams afwisselend op voorsprong. Al was de doelpuntenproductie nu maar iets hoger dan in de eerste helft, de spanning verhoogde veel. Na 14 – 15 en 18 – 16 besloot KVA 2 met het laatste doelpunt van de wedstrijd, 18 – 17. Een benauwde overwinning, maar de opzet was geslaagd. AVO 2 verdiende twee kostbare wedstrijdpunten. Volgende week komt koploper Blauw-Wit 4 naar Assen. Dat zal nog een lastiger tegenstander zijn om punten op te veroveren. Destijds werd in Amsterdam met 21 – 15 verloren. Volgende week zondag 12 februari is deze wedstrijd te bekijken in de Marsdijkhal, aanvang 13:00 uur.