AVO 2 wint en onze hoofdmacht verliest in Groningen

Home Nieuws AVO 2 wint en onze hoofdmacht verliest in Groningen

Afgelopen weekend was het de laatste competitieronde voor de selectie van AVO. De doelstellingen waren dit seizoen door beide teams gehaald. AVO 1 en 2 promoveren in de zaal en AVO 2 is kampioen geworden op het veld. AVO 1 handhaafde zich op een vierde plek in de landelijke Overgangsklasse.

AVO 2 speelde een uitwedstrijd tegen ROG 2. Het was warm in Groningen, maar ondanks de hitte zette AVO 2 een puike partij neer. Het was heer en meester in Groningen. Eindstand 9-27. Een mooie afsluiter van een fantastisch seizoen.

Om precies 18:30 uur floot het scheidsrechters koppel Talsma en Bruining voor het begin van de wedstrijd Nic. 1  – AVO 1.  Beide ploegen speelden om des keizers baard. Nic. was de terechte kampioen geworden in de Overgangsklasse en promoveert naar de Hoofdklasse. AVO heeft altijd moeite in de veldcompetitie maar wist zich te handhaven. Het werd een vermakelijke eerste helft waarin beide ploegen de strijd met elkaar aangingen. Er werd geduelleerd, maar met wederzijds respect. Het ging gelijk op en de ruststand was dan ook 9-9. Vlak na de rust was het Nic. dat weg sloop en scherper uit de rust kwam. AVO herstelde zich en met nog 15 minuten te gaan was de stand 12-11 in het voordeel van de Groningers. Het vele publiek uit Assen en Groningen werd door beide ploegen getrakteerd op een vermakelijk laatste kwartier van de wedstrijd. De ploegen scoorden om en om. Via 15-15 ging het naar 21-18. AVO scoorde tegen maar Nic bracht in de laatste minuut, de eindstand op het scorebord. 22-19.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “AVO 2 laat vandaag zien dat het over het hele jaar echt de beste in haar klasse was. Ze spelen ondanks de hitte een prima wedstrijd tegen Rog 2. 27 doelpunten is niet niks. Klasse. Onze wedstrijd tegen Nic. was denk ik zeer vermakelijk. Mooi dat wij de stap hebben gezet dat wanneer het nergens meer om gaat, we dat ook gewoon kunnen opbrengen. We kijken uit naar volgend jaar. Daar gaan we na de tt week mee aan de slag. We zullen zorgen dat onze club ook na de zomer weer wekelijks kan genieten van onze ploegen. Misschien goed om nog even te vermelden dat we erg blij zijn dat iedereen ons ook in uitwedstrijden achterna reist. We hebben echt trouwe supporters. Zowel uit als thuis. Dank daar voor.”