Home Nieuws Geen categorie AVO 2 wint met ruime cijfers! Hoofdmacht verliest in de eerste helft de wedstrijd

Afgelopen weekend nam de selectie van AVO het op tegen de selectie van Ritola. Doelstelling zijn helder. AVO 2 moet bovenin meedraaien en AVO 1 zal zich moeten handhaven in hun uitdagende poule. Voor AVO 2 betekende dit simpel dat er gewonnen diende te worden in Zuidlaren. Ondanks dat Ritola zich graag in de underdog rol richting Assen beweegt, wist iedereen in Assen dat AVO 1 een lastige middag tegemoet ging. Vorig jaar werd dik verloren in Zuidlaren.

OWK 2 – AVO 2 was een wedstrijd die gedurende het eerste gedeelte van de eerste helft redelijk in gelijk opging. AVO had moeite om Ritola 2 onder controle te krijgen. Het tweede kwartier voor rust was voor de Assenaren. Het verschil werd gemaakt. Na rust denderde AVO 2 door. Met een eindstand van 11-23 was AVO 2 de terechte winnaar.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechter Kamphuis voor het begin van de wedstrijd Ritola 1  – AVO 1. Ritola opende met twee fraaie afstandstreffers de score. 2-0. AVO bleef mee scoren maar Ritola was van grote afstand erg scherp en met een aantal knappe goals stond er na een kwartier spelen een 8-4 score voor de thuisclub op het scorebord. Waar de AVO aanval af en toe stokte was het Ritola die met 6 treffers doorging waar het mee gestart was. AVO scoorde mee maar kon niet voorkomen dat het met een 14-7 achterstand de rust in ging.

De tweede helft van de wedstrijd begon met wederom een goal voor Ritola. AVO revancheerde zich enigszins en ging meer duels winnen. AVO probeerde in te lopen maar na een kwartier spelen was er door beide ploegen om en om gescoord. 18-11. AVO bleef knokken om de marge te verkleinen. Een gaatje van 4 was maximaal haalbaar. Ritola scoorde mee en had feitelijk in de eerste helft het verschil gemaakt. Een terechte overwinning voor Ritola. Eindstand 22-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ritola was de eerste helft individueel sterker. Hun twee uitblinkers schoten, ondanks de druk van hun directe tegenstander zeer scherp. Die kwaliteit hebben wij simpelweg niet. Hun scherpschutters maken beiden 6 goals in 1 helft. Wij moeten dat als team oplossen. Daar hadden we in de eerste helft te weinig over op onze tegenstander. In de tweede helft lukte dat wel. We wonnen meer duels en bleven werken aan een goed resultaat. Helaas was het verschil in de eerste helft al gemaakt. Uiteindelijk ontbeerde het ons de eerste helft aan power om de duels te winnen. Een terechte overwinning dus voor Ritola.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN UITWEDSTRIJD. TEGENSTANDER VOOR AVO 1  IS ONGESLAGEN KOPLOPER EN TITELFAVORIET DE MEEUWEN 1. DE WEDSTRIJD IN PUTTEN START OM 15:30 UUR. AVO 2 MAG TEGEN KOPLOPER AMICITIA 2 LATEN ZIEN DAT HET BOVENIN MEE WIL DOEN. AANVANG IN VRIEZENVEEN 14:30 UUR.