AVO 3 begint het nieuwe jaar met verlies

Home Nieuws AVO 3 begint het nieuwe jaar met verlies

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was voor AVO 3 een uitwedstrijd in Zuidwolde tegen ZKC’19 3. Om de 1e plek op de ranglijst te bemachtigen moest er vandaag gewonnen worden.

In de beginfase was AVO 3 nog vooral zoekende, zowel aanvallend als verdedigend was het slordig. Daarnaast werd er ook nog eens slordig omgesprongen met de gecreëerde kansen en hier wist het zeer efficiënte ZKC goed van te profiteren. Vlak voor rust werd de 10-6 achterstand  nog verkleind tot 10-7 en moest er in de 2e helft dus uit een ander vaatje getapt worden.

Na rust werd er direct gescoord door de Assenaren en was er dus weer van alles mogelijk. In een gelijk opgaande strijd was de aansluiting halverwege de 2e helft een feit, 12-11. Net als in de 1e helft werd er voldoende gecreëerd, maar was de afronding ook in het laatste kwart ver beneden peil. De Zuid-Drenten stroopten nog eens de mouwen op en AVO kon niet aanhaken, via 14-11 speelde de thuisploeg gecontroleerd de wedstrijd uit en floot de uitstekend leidende scheidsrechter af bij een 17-12 eindstand.

Na 4 zaalwedstrijden (2 keer winst en 2 keer verlies), kan er wel geconcludeerd worden dat AVO 3 de goede schwung van de veldcompetitie niet heeft kunnen doortrekken naar de zaalcompetitie. Aankomende zaterdag een nieuwe kans om de goede vorm weer terug te vinden, om 17.00 uur komt Ritola 2 op bezoek bij AVO 3 in Sporthal de Marsdijkhal.

Archief foto: RODA-fotografie / Roelof Daalmeijer