AVO 3 begint het nieuwe seizoen met een overwinning

Home Nieuws AVO 3 begint het nieuwe seizoen met een overwinning

Na een voorbereiding van 2 week met diverse oefenwedstrijden ging vandaag de competitie dan echt van start.

Op een zonnig sportpark Marsdijk was het onbekende Apollo 2 uit Heerhugowaard de tegenstander. In een rommelige beginfase van beide ploegen, stond de thuisploeg na 10 minuten spelen met 5-3 voor.  Verdedigend was er controle en het aanvalsspel liep ook soepel. Halverwege de eerste helft was er dan ook al een verdiende 8-4 voorsprong. Het vele publiek ging er eens lekker voor zitten, maar ondanks het goede spel en de vele kansen viel de 9e treffer maar niet. Vlak voor rust viel deze wel, maar ook Apollo wist nog tweemaal de korf te vinden, waardoor er met een 9-6 voorsprong gerust werd.

In de tweede helft pakte Avo de draad weer goed op en werd het verschil weer naar vier gebracht. Ondanks dat de afronding vandaag verre van maximaal was en er veel vrije kansen gemist werden, bleven de Assenaren energiek en geconcentreerd korfballen. De gasten uit Heerhugowaard kwamen dan ook geen moment dichterbij. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af bij een 17-11 eindstand en waren de eerste 2 punten een feit.

Volgende week gaat AVO 3 op zondagochtend (start wedstrijd 10:30 uur) op bezoek bij Dos’46 4 in Nijeveen.