AVO 3 beleefd een goede week

Home Nieuws AVO 3 beleefd een goede week

De spelers en speelsters van AVO 3 hebben een drukke week achter de rug. Dinsdag werd er in een bekerwedstrijd gespeeld tegen Ritola 2 en afgelopen zondag moesten ze het opnemen tegen KZ 4. Twee tegenstanders die even van een ander kaliber waren dan dat ze tot nu toe gewend waren. Een echte krachtmeting. Hoe ze dat vergaan is lees je hieronder:

AVO 3 –Ritola 2

Afgelopen week mochten de AVO 3 strijders tweemaal aan de bak. Op dinsdagavond werd er in de 2e ronde van de A.P. Buitenbeker gespeeld tegen het jonge en fanatieke Ritola 2. Na een 7-8 ruststand werd er de 2e helft scherper gespeeld en de achterstand omgebogen in een voorsprong. Bij 15-13 werd er afgefloten en mag AVO 3 in het voorjaar haar weg in het bekertoernooi vervolgen.

AVO 3 – KZ 4

Afgelopen zondag stond de topper op het programma tussen AVO 3 en KZ 4. Beide teams deden het tot dusverre uitstekend in de reserve 2e klasse A. AVO 3 wist al haar wedstrijden te winnen en KZ 4 verloor nog maar eenmaal tot deze confrontatie.

In tegenstelling tot vele andere wedstrijden begon AVO 3 scherp aan het duel tegen deze sterke tegenstander. De Noord-Hollanders werden overklast en binnen 12 min stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord.  Aanvallend werd het wat slordiger en de gasten kwamen ook beter in de wedstrijd, langzaam maar zeker sloten de gasten aan en kwamen zelfs weer op gelijke hoogte, 5-5. Ondanks de mindere fase bleven de Assenaren kalm en werd er voor rust weer een gat geslagen, met een 9-6 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Ondanks de voorsprong was de wedstrijd nog lang niet gespeeld, KZ produceerde kort na rust de aansluitingstreffer, 9-7. Wederom raakte AVO niet in paniek en bleef het geconcentreerd korfballen. Via 11-8 en 13-10 stond het 5 minuten voor het einde 15-13. KZ perste er nog een slotoffensief uit, maar AVO hield stand en 1 minuut voor tijd werd middels een benutte strafworp de winst binnen gehaald. De goed leidende scheidsrechter floot voor het laatst bij een 16-13 eindstand. Door de overwinning is AVO 3 nu koploper.

Aanstaand weekend heeft AVO 3 geen wedstrijd. Voor de zaal staan er nog 2 uitwedstrijden op het programma, zondag 28 oktober tegen Apollo 2 en zaterdag 3 november tegen De Meeuwen 3.