AVO 3 doet goede zaken en wint van de nummer 2 op de ranglijst

Home Nieuws AVO 3 doet goede zaken en wint van de nummer 2 op de ranglijst

Vandaag kwam nummer 2 van de ranglijst, Heerenveen 3, naar De Marsdijkhal in Assen. Destijds in December ging de wedstrijd in Friesland vrij kansloos verloren (30-23).

In de beginfase waren de ploegen nog zoekende, maar was al wel verneembaar dat AVO verdedigend de boel op orde had. Na dik 20 minuten spelen stond het 7-6 in Asser voordeel. In de slotfase werd het goede spel van de thuisploeg ook beloond met doelpunten. De goed leidende scheidsrechter floot bij een 11-7 voorsprong voor het rustsignaal.

In de 2e helft kwam AVO 3 scherp uit de kleedkamer en zette het de goede lijn door. Scorend over meerdere schijven, werd de voorsprong steeds groter. Met nog zo’n 12 minuten te spelen en een 18-11 voorsprong leken de punten in Assen te blijven. Verdedigend was er prima controle, maar aanvallend ebden de krachten en energie bij AVO weg. Heerenveen profiteerde en kwam terug tot 18-16. Gelukkig viel een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de bevrijdende 19e treffer. De laatste treffer was voor de gasten en zo bleven de belangrijke punten toch in Assen (19-17).

Door de overwinning sluit AVO 3 aan bij de middenmoot in de reserve 1e klasse A. As zondag gaat AVO 3 de strijd aan in Wolvega tegen SCO 3. In de Marsdijhal werd er destijds in een aantrekkelijke wedstrijd gelijk gespeeld (13-13).