AVO 3 doet zichzelf te kort in Groningen

Home Nieuws AVO 3 doet zichzelf te kort in Groningen

Zondag ging de AVO 3 brigade richting Groningen om het daar op te nemen tegen Nic. 4. Waarbij het altijd maar weer afwachten is met welk team zij binnen de lijnen verschijnen.

In een gelijk opgaande strijd, bleken de Groningse treffers vooral van de mannen te moeten komen en deze hadden het vizier op scherp staan. Via 5-5 namen de Groningers een kleine voorsprong en ondanks dat AVO zelf ook genoeg creëerde waren het vooral de vrijeballen en strafworpen van Nic. die zorgden voor een 11-9 achterstand bij rust.

In de 2e helft helaas een zelfde spelbeeld als in de 1e. Een gevarieerd aanvallend AVO en een uitgekookt eenvoudig aanvallend Nic. Waarbij de Assense ploeg letterlijk vaak tekort schoot, waren het vooral de Groningse mannen die op het juiste moment wel de binnenkant van de korf wisten te vinden. Langzaam maar zeker werd de voorsprong van de thuisploeg uitgebreid. En met nog een kleine 5 minuten op de klok was de achterstand opgelopen tot 20-16. AVO perste er nog een eindsprint uit en kwam terug tot 20-19, maar er was helaas geen tijd meer om de stand gelijk te trekken. Bij een 20-19 eindstand bleven de punten in Groningen.

Ondanks de zure nederlaag blijft het ongemeen spannend in de reserve 2e klasse A.

De top 4 staat vlak bij elkaar;

1. Wez Handich 2 8-11
  2. 4 8-11
  3. Zkc’19 3 9-11
  4. AVO 3 8-10

Volgende week speelt AVO 3 thuis tegen Quick’21 2. De wedstrijd is zaterdag 9 maart om 16.15 uur in sporthal Kloosterveste. Om mee te blijven doen om de koppositie is winst noodzakelijk.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie