AVO 3 gaat onderuit en weet weer wat verliezen is

Home Nieuws AVO 3 gaat onderuit en weet weer wat verliezen is

Na de winst op Hoogkerk 3 vorige week kwam nu het Groningse Nic. 4 op bezoek in Sporthal De Marsdijkhal.
Net als vorige week werd er energiek begonnen door de Assense brigade en binnen no-time was het dan ook al 1-0. Ook Nic. liet zich direct gelden door snel de 1-1 te produceren. Het 2e aanvalsvak van AVO wist in de beginfase veel te creƫren, maar helaas niet af te ronden. Het geduldig aanvallende Nic. maakte goed gebruik van haar reboundkracht en nam een 1-3 voorsprong. Gedurende de 1e helft bleek bij teveel AVO-spelers het vizier niet op scherp te staan en hier maakte Nic. gretig gebruik van. Vlak voor rust maakte Avo haar 5e (!) treffer en werd er met een 5-8 achterstand gerust.
Om de wedstrijd nog positief af te sluiten moest er de 2e helft uit een ander vaatje getapt worden. Langzaam maar zeker kwam AVO dichterbij en via tussenstanden van 6-8, 9-10 en 12-12, pakte de thuisploeg zelfs een 13-12 voorsprong. De wedstrijd lag weer volledig open. Nic. schakelede een tandje bij en zocht meerdere malen het randje op. De scheidsrechter van dienst liet het allemaal gebeuren, wat zo nu en dan zeer frustrerend was voor de thuisploeg. Al met al hielp het AVO niet in de wedstrijd en glipte de winst in de slotfase uit de vingers. Nic. wist de korf nog meerdere malen te vinden en nam de punten dan ook mee naar Groningen via een 16-19 eindstand.

Na7 gewonnen veldwedstrijden, 1 gewonnen bekerwedstrijd en 1 gewonnen zaalwedstrijd, kwam een einde aan de mooie overwinningsreeks van AVO 3. Aankomende zaterdag weer een nieuwe kans op 2 punten, er wordt uit gespeeld tegen Quick 21 2, om 18.30 uur in Hardegarijp.