AVO 3 hervat veldcompetitie met overwinning op ZKC’19 2

Home Nieuws AVO 3 hervat veldcompetitie met overwinning op ZKC’19 2

Nadat de zaalcompetitie met een 19-15 overwinning op Wez Handich 2 werd afgesloten en het kampioenschap in de reserve 2e klasse A overtuigend werd binnen gehaald (5 punten voorsprong op de nummer 2), mochten de AVO 3 strijders afgelopen zondag weer op het veld aan de bak.

Ook op het veld is AVO 3 koploper in de reserve 2e klasse A en zijn KZ 4 en ZKC’19 2 de concurrenten voor de koppositie. Zondag ging AVO 3 op bezoek in Zuidwolde bij ZKC’19 2.

Op het prachtige complex in Zuidwolde was het de thuisploeg die het scherpst aan de wedstrijd begon. Waar AVO vooral slordig was in balbezit, knalden de Zuid-Drenten van afstand raak en was het binnen 5 minuten 2-0. Aanvallend kwam AVO langzaam maar zeker beter in haar ritme en halverwege de 1e helft was het weer gelijk, 4-4. Zowel aanvallend als verdedigend kregen de Assenaren steeds meer grip op haar opponent en via 5-7, stond er bij rust een degelijke 7-10 voorsprong op het scorebord.

Ondanks de voorsprong was de wedstrijd nog niet gespeeld en moest er nog ‘even’ 30 minuten vol gas worden gegeven in de 2e helft. De 1e treffer na rust was een belangrijke en leverde AVO direct een 4-punts voorsprong op. Deze werd uitgebreid naar een 6-punts voorsprong maar, zoals we van ZKC gewend zijn, gaven ze niet op en stond er halverwege de 2e helft een 12-16 score op het scorebord. Door hard te blijven werken lieten de Assenaren de tegenstander niet nog dichterbij komen en lieten zij zien de terechte koploper te zijn. 5 Minuten voor het einde was de voorsprong inmiddels vergroot tot 14-22. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en de goed leidende scheidsrechter floot af bij een fraaie 15-23 eindstand. Door de overwinning blijft AVO 3 trotse koploper in de reserve 2e klasse A.

Aankomende weken probeert AVO 3 haar koppositie in de competitie vast te houden en is het ook nog actief in de A.P. Buitenbeker. Het actuele programma vindt u op de website van AVO.