AVO 3 legt het af tegen KZ 5

Home Nieuws AVO 3 legt het af tegen KZ 5

Na 2 uur auto rijden kwamen de AVO 3 strijders aan bij de topsporthal van KZ. De stijve lichamen werden opgewarmd en om 11.50 uur floot de prima leidende scheidsrechter voor het beginsignaal.

In de beginfase was het voor beide ploegen nog wat zoeken naar de juiste aanvalsplannen, wat na dik 10 minuten spelen dan ook een wat magere 3-3 tussenstand opleverde. Een sterke fase van de thuisploeg en wat slordigheden bij AVO leverde een 9-4 achterstand op. In de laatste fase voor de rust werd de achterstand verkleind en werden de kleedkamers opgezocht bij een 10-7 ruststand.

Waar AVO de bedoeling had om na rust direct weer aan te sluiten bij haar opponent, gebeurde het tegenovergestelde. Het geroutineerde KZ zette het vizier op scherp en liep uit naar 13-7. Ondanks de flinke achterstand bleef AVO 3 hard strijden voor elke bal en middels enkele fraaie treffers werd de achterstand langzaam maar zeker ongedaan gemaakt. Met nog 7 minuten op de klok stonden de ploegen weer naast elkaar, 14-14. Zowel de AVO als KZ aanvallers hadden nu veel pogingen nodig om tot scoren te komen, maar KZ trok uiteindelijk aan het langste eind en kwam 3,5 minuut voor het einde van de wedstrijd om een 16-14 voorsprong. Vlot daarna werd het 17-14 en was de wedstrijd gespeeld. In de absolute slotfase werd de iets wat geflatteerde eindstand van 19-15 bereikt.

De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op zondag 15 december om 10.30 uur in De Marsdijkhal.