AVO 3 neemt de eerste punten mee uit Hoogkerk

Home Nieuws AVO 3 neemt de eerste punten mee uit Hoogkerk

Na een sterke 1e helft van het veldseizoen (7 winstpartijen op rij) en een oefenzege in Sporthal de Marsdijkhal op Ritola 3 (18-13), ging ook voor AVO 3 vandaag het zaalseizoen van start.

Er werd begonnen met een uitwedstrijd tegen Hoogkerk 3, op het veld werd er nog ruim gewonnen (19-10), maar vandaag trof AVO 3 een sterker Hoogkerk 3 dan op het veld.

Ondanks alle goede bedoelingen van AVO, was het Hoogkerk dat een 3-1 voorsprong nam. Aanvallend deed AVO er een tandje bij en werd de afronding gaandeweg de 1e helft beter. Ondanks het eenzijdige aanvalsspel van de thuisploeg konden de Assenaren niet echt loskomen van de groenhemden. De kleedkamers werden met een minimale voorsprong (9-10) opgezocht.

Na rust werden de verdedigende taken nog scherper uitgevoerd, ook aanvallend werd de stijgende lijn doorgetrokken. Halverwege de 2e helft stond er dan ook een 4-punts voorsprong op het scorebord voor AVO. In de eindfase van de wedstrijd perste Hoogkerk er nog een slotoffensief uit en aangezien de AVO aanvalsmachine begon te haperen werd het nog spannend. Via een strafworp kwam Hoogkerk zelfs terug tot 14-15, gelukkig werd 1 minuut voor tijd een goede AVO-aanval met een raak afstandsschot beloond. De moeizame, maar terechte, overwinning was een feit. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 14-16 eindstand.

Volgende week wordt er thuis gespeeld in de eigen vertrouwde Sporthal de Marsdijkhal, op zondag 9 december om 13.30 uur is Nic. 4 de opponent. U bent van harte welkom.