AVO 3 pakt winst door sterke tweede helft

Home Nieuws AVO 3 pakt winst door sterke tweede helft

In het Noord-Hollandse Heerhugowaard mocht AVO 3 het vandaag opnemen tegen hekkensluiter Apollo 2. In de openingswedstrijd van de competitie destijds in Assen was ook Apollo 2 de opponent, toen werd er met 17-11 gewonnen.

Ondanks de lage temperaturen gingen de Assenaren energiek van start, direct in de 1e aanval werden er tal van kansen gecreƫerd, maar viel de bal niet door de binnenkant van de korf. Apollo had in de beginfase veel minder kansen nodig om tot scoren te komen en pakte brutaal de leiding, na 10 minuten spelen was het dan ook 3-1. De achtervolging werd ingezet en via 5-3, 7-6 en 8-8 werd er vlak voor de rust een 8-9 voorsprong gepakt.

Na rust deed AVO er een tandje bij, aanvallend werd er gecontroleerd gespeeld naar de beste kans en ook verdedigend stond het beter dan voor rust. Met 3 scores op rij, liepen de gasten eenvoudig uit naar een 8-12 voorsprong. Gedurende de 2e helft werd deze voorsprong alleen maar groter en via een 10-17 tussenstand floot de prima leidende scheidsrechter af bij een 12-20 eindstand.

Door deze overwinning blijft AVO 3 de lijstaanvoerder in de reserve 2e klasse A. Waar bij velen de veldschoenen worden ingeruild voor de zaalschoenen, mogen de AVO 3 strijders nog 1 week de focus op het veldkorfbal houden. As zaterdag wordt de laatste veldcompetitiewedstrijd gespeeld, 14.00 uur in Putten tegen het onbekende De Meeuwen 3.