AVO 3 verliest van zeer schotvaardige koploper

Home Nieuws AVO 3 verliest van zeer schotvaardige koploper

Afgelopen woensdagavond ging AVO 3 op bezoek bij koploper Heerenveen 3. Om 20.30 uur werd er gestart.

Al snel werd duidelijk dat de Friezen niet voor niets bovenaan staan, binnen no-time en met een overweldigend schotpercentage nam de thuisploeg een 8-3 voorsprong. Ondanks een time-out van AVO waar de tactische plannen werden aangescherpt was Avo 3 niet bij machte het gat te verkleinen. Vlak voor rust schoot Heerenveen nog eenmaal raak en werden de kleedkamers opgezocht bij een 15-10 ruststand.

Na rust een zelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf, korfballend was er weinig niveauverschil, maar afrondend konden de Assenaren het niveau van haar opponent niet bijbenen. Met nog een kleine 10 minuten op de klok en een 24-20 tussenstand was dit het moment om weer aan te haken. Ondanks enkele goede vrije kansen wilde de aansluitingstreffer niet vallen en wist Heerenveen de verdiende winst veilig te stellen, 26-20. In de slotfase werd er om en om gescoord en floot de scheidsrechter af bij een 30-23 eindstand.

Door de nederlaag staat AVO 3 na 4 speelronden (tweemaal verlies en tweemaal een gelijkspel) op de 7e plek in de reserve 1e klasse A. De verschillen zijn echter klein. Op zondag 12 januari hervat AVO 3 de zaalcompetitie met een uitwedstrijd bij KIOS 2.

AVO 3 wenst u fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor 2020!