AVO 3 vliegt uit de beker en wint en verliest in de competitie

Home Nieuws AVO 3 vliegt uit de beker en wint en verliest in de competitie

Heerenveen 2 – AVO 3 (A.P. Buitenbeker)

Op dinsdag 23 april ging AVO 3 op bezoek bij Heerenveen 2. Een sterke tegenstander (in de zaal gepromoveerd naar de overgangsklasse), veel wind en veel eigen fouten, maakte het scoren voor de Assenaren lastig. Een 4-punts achterstand bij rust, kon in de 2e helft niet meer worden verkleind. Door de 15-11 nederlaag kwam er een einde aan het bekerAVOntuur van AVO 3.

AVO 3 – Dos’46 4

Aangezien de bezoekers uit Nijeveen op de reguliere speeldatum geen ploeg op de been konden brengen, kwamen zij afgelopen vrijdagAVOnd op bezoek bij ons.

De scheidsrechter was blijkbaar deze inhaalwedstrijd vergeten, gelukkig kon Teun Jan Kootstra invallen en onder zijn leiding werd er iets later gestart.

Vanaf de beginfase werd eigenlijk al wel duidelijk dat AVO 3 een maatje te groot was voor haar opponent vandaag. In een eenzijdige wedstrijd werd er via een 12-6 ruststand uiteindelijk ruim gewonnen. De 25-13 overwinning was een dik verdiende.

Swift (A) 2 – AVO 3

Afgelopen zondag reisde de AVO 3 brigade af naar de hoofdstad. Aan de Amsterdamse grachten werd er om 13.00 uur ingefloten door de uitstekende scheidsrechter van vandaag. Bij het 2e fluitsignaal sloeg de thuisploeg direct aan het wisselen, maar kort daarna was het AVO dat middels een strafworp op 0-1 kwam. In de eerste 10 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd en stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. In het vervolg van de 1e helft waren het de Amsterdammers die scherp en geconcentreerd bleven korfballen, hetgeen bij de Assenaren juist niet lukte. De kleedkamers werden dan ook met een 11-6 achterstand opgezocht.

In de 2e helft pakte AVO de concentratie weer op, maar met alle goede bedoelingen bleef de afronding vandaag ver beneden peil. Halverwege de 2e helft was de nederlaag al niet meer af te wenden. De thuisploeg bleef ook de 2e helft goed afronden en pakte de meer dan terechte maar wel wat geflatteerde overwinning, 23-12.

Door de winst partij op Dos’46 4 en de nederlaag tegen Swift (A) 2 blijft AVO 3 de koploper in de reserve 2e klasse A. Concurrent KZ 4 is inmiddels wel tot 2 punten genaderd. Met nog 4 wedstrijden te spelen beloofd het een spannende ontknoping te worden.