AVO 3 weet weer wat winnen is!

Home Nieuws AVO 3 weet weer wat winnen is!

Met 2 gelijke spelen en 3 verliespartijen was AVO 3 inmiddels op de laatste plek beland in de reserve 1e klasse A. Om deze te verlaten was winst tegen AKC (A) 2 noodzakelijk.

Om 14.20 uur floot de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd in gang en al vlot werd de 1e treffer gemaakt door de thuis ploeg. Ook AKC wist de korf te vinden en in de beginfase ging de score mooi gelijk op. Net als vorige week was de verdediging solide. Waar voorgaande wedstrijden de aanvalsmachine haperde was ook deze vandaag goed geolied en werden de goed verzorgde aanvallen ook goed afgerond. Langzaam maar zeker liep AVO 3 bij haar tegenstander vandaan, een zeer sterke 1e helft werd beloond met een 13-8 voorsprong bij rust.

Na rust was AVO 3 wederom de bovenliggende partij, maar wilde de bal in eerste instantie maar moeilijk de binnenkant van de korf vinden. Door sterk verdedigingswerk kwamen de Almelose korfballers geen moment dichterbij. In de slotfase produceerde de thuisploeg nog enkele fraaie treffers, waardoor er een terechte 19-11 overwinning op het scorebord stond bij het laatste fluitsignaal.

Door de overwinning stijgt AVO 3 van plek 8 naar plek 6 op de ranglijst, om bij de onderste plaatsen weg te blijven is een goed resultaat as zondag uit bij Mid Fryslan 3 wenselijk. We spelen om 11.45 uur in Grou.