AVO 3 wint en is medekoploper

Home Nieuws AVO 3 wint en is medekoploper

Vandaag ging de AVO 3 brigade richting Friesland, om het in Houtigehage op te nemen tegen de koploper Wez Handich 2.

20 Minuten later dan gepland klonk het 1e fluitsignaal en werd er direct door beide ploegen fanatiek gestart. De thuisploeg ging in de beginfase beter met haar kansen om dan AVO en kwam via 3-1 en 4-2 halverwege de 1e helft op een 7-4 voorsprong. De Assenaren deden er nog een schepje bovenop, er werd strakker verdedigd en aanvallend vielen de goals nu wel. Vlak voor rust was de stand weer in evenwicht, 10-10. Vlak voor het rustsignaal mocht AVO nog eenmaal aanleggen voor een vrije bal, deze viel binnen waardoor de ruststand 10-11 was in Asser voordeel.

Na rust trok AVO de goede lijn door en maakte direct de 10-12. Langzaam maar zeker liep AVO weg van haar tegenstander. Met nog een kleine 20 minuten op de klok was er inmiddels een 11-15 voorsprong opgebouwd. Ondanks de vele wissels van de thuisploeg bleef AVO rustig haar aanvallen opzetten en was het 10 minuten voor tijd zelfs 12-18 in Asser voordeel. In de laatste fase bleken de vele verse krachten van Wez Handich er nog alles aan te willen doen om de winst binnen te halen, maar met nog zo’n 5 minuten te gaan was er nog steeds een 15-19 voorsprong. In de laatste minuten maakte Wez Handich nog 2 afstandstreffers, maar kwam de overwinning voor AVO niet meer in gevaar. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een 17-19 eindstand.

Door de knappe overwinning zijn Wez Handich 2 en AVO 3 nu samen koploper, kort gevolgd door een aantal andere ploegen. Halverwege de competitie is er dus nog van alles mogelijk.

Volgende week is AVO 3 vrij, op zondag 10 februari 12.50 uur in de Marsdijkhal wordt er gestart met de returns van de zaalcompetitie tegen de routiniers van Hoogkerk 3.