AVO 3 wint in Zuidlaren en is een dag later kampioen!

Home Nieuws AVO 3 wint in Zuidlaren en is een dag later kampioen!

Na de belangrijke winst van vorige week op Zkc’19 3, ging de AVO 3 brigade afgelopen zaterdag op bezoek in Zuidlaren bij Ritola 2. In de thuiswedstrijd werd de 23-15 winst op deze opponent pas in de 2e helft gerealiseerd.

Het fanatieke Ritola werd direct goed aangepakt door de Assenaren en het veldoverwicht werd ook zichtbaar op het scorebord, via 2-5 stond het halverwege de 1e helft 3-6. Ondanks de goede start werd het spel van AVO-zijde slordiger. Verdedigend verloor men meerdere malen de controle en aanvallend waren er teveel 1-schots aanvallen. Vooral de mannen van Ritola hadden het vizier vandaag op scherp staan en langzaam maar zeker kwamen de groenhemden langszij. Het rustsignaal klonk dan ook bij een 11-9 achterstand.

De absolute scherpte ontbrak in de 1e helft en voor de winst was deze vandaag wel nodig. In de 2e helft ontstond er een 3-punts achterstand, maar het vuur was weer terug bij AVO. In de aanval werden de juiste keuzes gemaakt en verdedigend ging er een tandje bij. De achterstand werd omgezet in een voorsprong en met nog 1 minuut op de klok was het inmiddels 20-22 in Asser voordeel. De laatste score was voor Ritola, maar de winst kwam niet meer in gevaar. De prima leidende scheidsrechter floot af bij een 21-22 eindstand.

Afgelopen zondag speelde naaste concurrent Wez Handich 2 haar wedstrijd tegen Hoogkerk 3, door de 16-24 nederlaag van de Friezen is AVO 3 kampioen geworden in de reserve 2e klasse A.

Het kampioenschap wordt as zondag gevierd, wanneer AVO 3 thuis speelt om 13.40 uur in de Marsdijkhal tegen Wez Handich 2. U bent allen van harte welkom!

Na de wedstrijd kunt u ook mee eten met AVO 3 in Sporthal de Marsdijkhal. Al velen eten mee, als jij dat ook wilt klik dan hier voor alle informatie