AVO 3 wint knap in Friesland van Mid-Fryslân 3

Home Nieuws AVO 3 wint knap in Friesland van Mid-Fryslân 3

Na de ruime overwinning vorige week op AKC 2, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân 3 op het programma.

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide ploegen fanatiek aan het duel. Voor AVO was het vooral zaak om goed om te gaan met de enorm lange sterke rebound heren van Mid-Fryslân. In het eerste kwartier was AVO de bovenliggende partij en wist het steeds 2 punten voor te komen. Bij een 5-7 voorsprong leek het een kwestie van tijd om de voorsprong te vergroten. Helaas dacht de opponent daar anders over. AVO werd slordiger en verloor haar concentratie in deel 2 van de 1e helft, Mid-Fryslân profiteerde gretig en nam het heft in handen. Vlak voor rust nam de thuisploeg zelfs een 4-punts voorsprong. Ruststand 13-9.

Voor de Assense brigade was het zaak om het goede spel waarmee de wedstrijd begonnen werd snel weer op te pakken, om zo in de 2e helft de opgelopen schade te herstellen. Ondanks dat de, in de pauze gemaakte afspraken, goed werden uitgevoerd, was het de thuisploeg die van afstand de korf meerdere malen vond, 16-10. Gelukkig was er nog genoeg tijd om het tij te keren en door goed geconcentreerd te werk te gaan werd de achterstand puntje voor puntje verkleind. Ook de verdediging wist veel ballen te onderscheppen en 10 minuten voor het einde stonden beide ploegen weer naast elkaar, 16-16. In de spannende slotfase, bij een 18-19 voorsprong, deelde AVO de genadeklap uit 18-20. In de resterende 3 minuten speelde AVO de wedstrijd goed uit en vlak voor tijd werd de eindstand bepaald op 18-21.

Door de fraaie overwinning staat AVO 3 nu in de grote middenmoot in de reserve 1e klasse A. Aankomende zondag 13.25 uur wordt er in Zuidwolde gespeeld tegen ZKC’19 2, bij winst neemt AVO 3 afstand van de onderste regionen.